Vije-sti

J.R. August nastupa prije Still Corners u klubu Boogaloo

J.R. August nastupa prije Still Corners u klubu Boogaloo

Britanska dream-pop/synth-pop skupina Still Corners nastupit će 9. svibnja u klubu Boogaloo, a sada znamo i tko će publiku zagrijati za njihov prvi nastup u Zagrebu. Posebni gost ovog koncerta bit će hrvatski kantautor J.R.August!

J.R. August zasigurno je jedan od najzanimljivijih predstavnika domaće glazbene scene. Ovaj mladi umjetnik, skladatelj, kantautor i multiinstrumentalist zanosnog i enigmatičnog stila, dolazi iz Zaboka. Odrastanje u malom mjestu i njegova veza s prirodom imali su snažan utjecaj na njegov glazbeni senzibilitet – planine, šume i rijeke gotovo postaju opipljive dok se njegove lagane i graciozne note razvijaju pod svjetlima pozornice, uz moćne tonove klavira. Bila bi blasfemija njegovu glazbu svrstati u bilo koji žanr, treba se samo otvorenog uma i srca prepustiti njegovom svijetu.

J.R. August je izmišljeni lik, dio ličnosti Nikole Vranića, nekad više, nekad manje… Nikola Vranić se bavi smišljanjem priča i melodija, a August kao jedan od njegovih likova ih izvodi na pozornici pred ljudima. Privukao je pažnju javnosti 2014. kada ga je nakon objavljivanja pjesme “Man With The Magnificent Mind” primijetio Coldplay uvrstivši ga na listu talentiranih glazbenika. To je ujedno bio i prvi dio njegova konceptualnog projekta, kvadrilogije pod nazivom “Change of Seasons”. Danas iza sebe ima pet EP izdanja: uz “Change of Seasons”, u zadnje četiri godine izdao je “Tea Party With Mr. Death”, “33”, “Tales From the Forest” i “Black Waters”.

Umjetnik čiji dojmljivi i atmosferični koncerti ostavljaju publiku bez riječi, raduje se nastupu prije Still Corners. Iznimno mi je drago da nas je vrhunski izvođač kao što su Still Corners pozvao da otvorimo njihov koncert - kaže J.R August i dodaje: Za mene je to fantastična prilika da predstavim svoju glazbu njihovim fanovima. U svojim intervjuima su pokazali da poznaju dobru muziku s ovih prostora i zbog toga mi je još veća čast svirati prije njih.
 
Britanska dream-pop/synth-pop skupina Still Corners ovog proljeća prvi put dolazi u Zagreb. To je projekt koji zajedno realiziraju Greg Hughes i Tessa Murray, pod utjecajima koji obuhvaćaju izvanvremenske eksperimente Vangelisa, ekspanzivne i filmske zvuke Ennija Morriconea i glamurozni synth-pop osamdesetih. Turneja kojom predstavljaju album „Slow Air“ dovest će ih u Boogaloo. Reakcije publike na njihov dosadašnji rad govore u prilog činjenici da je pred skupinom Still Corners svjetla budućnost i da je koncert u Zagrebu odlična prilika da čujemo bend o kojem će se tek pričati!

Ne propustite priliku sanjati sa Still Corners i uživati uz glazbu J.R. Augusta - dođite u klub Boogaloo 9. svibnja u 20.30 h!

Ulaznice za koncert mogu se nabaviti po cijeni od 100 kn, putem prodajne mreže Ticketshopa, kao i online na www.ticketshop.hr .

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni