Vije-sti

Irena Žilić sprema spektakl u dvorani Lisinski

Irena Žilić sprema spektakl u dvorani Lisinski

Nakon rasprodanog koncerta Stray Dogga i J.R. Augusta u veljači, Mala dvorana KD Vatroslav Lisinski ponovo će biti mjesto vrhunskog glazbenog doživljaja kojeg nudi sve zapaženiji kantautorski val. Irena Žilić će na svom nedvojbeno najznačajnijem koncertu u karijeri koji će se održati u petak, 20. svibnja, promovirati vinilno izdanje debitantskog albuma "Travelling". Ovo će biti njen prvi nastup u Zagrebu od listopada 2014., a tom prilikom najavit će se i ciklus koncerata u organizaciji Hangtime Agencyja i "Lisinskog" koji će održavati jednom mjesečno od rujna 2016. do svibnja 2017.

Zagrebačka kantautorica Irena Žilić pažnju na sebe skrenula je krajem 2012. objavom EP-ja "Days of Innocence" kojim je stekla brojne poklonike među ljubiteljima žanra. Dvije godine kasnije, na vlastitoj etiketi "Cuckoo" objavljuje hvaljeni album prvijenac "Travelling" kojeg je kritika proglasila među najznačajnijim hrvatskim izdanjima u 2014., što je između ostalog rezultiralo i rasprodanim Malim pogonom Tvornice kulture, kao i brojnim koncertima i festivalima u Hrvatskoj i okolnim zemljama od kojih valja istaknuti onaj na Waves Vienna festivalu.

"Irena Žilić je jedan od bisera naše glazbene scene i to cjelokupne, a ne samo one kantautorske ili "podzemne". To je nagovijestila još pred gotovo dvije godine EP-jem "Days of Innocence", a potvrdila i svojim prvim albumom – "Travelling"." - napisala je Ana Hotko o albumu "Travelling" za Sound Report.

Broj karata je ograničen, a sva mjesta su sjedeća. Nikako ne propustite doživjeti čaroliju Irenine glazbe u prekrasnom ambijentu i akustici "malog" Lisinskog. Cijena ulaznice u pretprodaji je 55 kuna, a - ako ih ostane - na dan koncerta će iznositi 70 kuna. Karte možete kupiti ovdje.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni