Vije-sti

Irdorath prvi put svira u Zagrebu

Irdorath prvi put svira u Zagrebu

[caption id="attachment_3980" align="aligncenter" width="547"]Irdorath (promo) Irdorath (promo)[/caption]

Klub Želježničar 11. listopada u Zagreb dovodi jedan od ponajboljih austrijskih metal bendova, Irdorath, koji će nam promovirati posljednji album, I Am Risen. Da i Hrvati znaju proizvoditi žestoke note dokazat će čak četiri lokalna benda, Bad Blood, LIV, Mephisto's Requiem i Distance Or Die, te publici ponuditi širok dijapazon žanrova, od hardcora preko death metala do industriala. Čak će i ljubitelji Vuce doći na svoje.

Austrijski thrash/black metal band, Irdorath, osnovan je 2005. godine. Nakon prvog demo albuma, Erwachen, snimaju i izdaju prvi službeni album, Götterdämmerung, za Black Lava Records. Uz manje promjene postave, bend snima drugi album Dekonstrukteur des Fleisches u Soundtempel Studio pod producentskom palicom Stefana Traunmüllera. Brutalni live nastupi zainteresirali su njemački label Massacre Records, te oni potpisuju ugovor s Irdorathom čime album Dekonstrukteur des Fleisches dobiva distribuciju diljem svijeta u siječnju 2013. godine.

Posljednji albumm I Am Risen, koji će promovirati u Zagrebu, na svom prvom hrvatskom nastupu, miksan je i masteriran kod legendarnog Andyja Classena u njemačkom Stage One Studiju. Album je izdala austrijska kuća Noisehead Records.

http://www.youtube.com/watch?v=CxZ_iY1iPBY

Veterani hrvatske hardcore i metal scene, čakovečko-zagrebačka četvorka, Bad Blood, ponovo udara! Bend je novi izbacio novi materijal, EP Counterstrike, koji sadrži šest novih pjesama i koji poklanjaju fanovima i prijateljima na besplatan download na svom Bandcampu. Nakon što su prošle godine podigli puno prašine trećim dugosvirajućim albumom Silence = Death, na kojem su ugostili Garyja Meskila iz legendarnog benda Pro Pain (a koji se pojavio i u spotu za pjesmu “Freedumb State Of Mind”), band je početkom veljače ove godine u zagrebačkom Subscalar studiju počeo snimati novi materijal. Bad Blood je osnovan daleke 1998. godine i od prvog dana odlučili su stvarati glazbu koja bi svojom mješavinom odala počast njihovim najvećim uzorima, bendovima poput Pantere, Pro Pain, Sepulture, Slayera...

LIV je zagrebački bend nastao 2009. godine pod utjecajem Exodusa. Bend vizualno karakteriziraju duge čupe, brade, kožnjaci i bijele tenisice, dok se njihov glazbeni stil može opisati kao uglavnom speed/thrash s doom, heavy i black utjecajima. LIV je snimio dva dema, a uskoro publika može očekivati i LP.

Zagrebački četvorac, Mephisto’s Requiem, na sceni je aktivan od 2008. godine. U korijenu metala i disonantnih gitarskih dionica dodan je tehnoidni ritam i ponešto elektonike, a svoju tematiku usmjerili su na anti NWO.

Distance Or Die za sebe kažu da sviraju heavy metal i vole Vucu. Bend nastaje 2010. godine u Zagrebu, aispočetka sviraju obrade. Početkom 2012. kompletiraju bend i počinju rad na autorskim pjesmama. U veljači 2013. godine izdaju demo Demo Or Die, a trenutno rade na svom prvom dugosvirajućem albumu.


Cijena ulaznice je 25 kuna, a koncert počinje u 21 sat.

Facebook event

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni