Vije-sti

Instrumentalna noise četvorka ### objavila album “Nasilno”

Instrumentalna noise četvorka ### objavila album “Nasilno”

Prvi dugosvirajući album “Nasilno” kultnog sisačkog benda ### ugledao je svjetlo dana. Goran Nježić, Sven Sorić, Anja Tkalec i Jurica Zrnc otvaraju novo poglavlje njihovog poznato glasnog i intenzivnog zvuka.

Notorni po fanatizmu u samostalnoj proizvodnji vizuala, spotova i mercha, ovog puta su taj pristup primjenili i na snimanje albuma “Nasilno”. Naime, album je producirala Anja Tkalec i snimila uz pomoć Borne Maksana (Baden Baden, Nemeček) u studiju Rattus Rattus dok je master zapečatio Saša Rajković Zarkoff. Za razliku od prošlih izdanja koja su snimana na eksperimentalnim lokacijama poput Željezare Sisak, bioskopa Zvezda u Beogradu i Tvornici elektroničkih žarulja u Zagrebu, album “Nasilno” je sniman u studiju što je omogućilo da se u potpunosti zabilježi zid buke ### zvuka koji je dobro poznat svim svjedocima njihovih koncerata. Na albumu se nalazi sedam pjesama, sedam novih soničnih napada na čula kojima bend ulazi u svježu koncertnu sezonu.

Ranije najavljen singlovima “Tamo to ne mogu ovdje to ne želim” i “Negativ cvijeće”, album “Nasilno” objavljen je na svim streaming servisima, a bit će dostupan na vinilu te kazeti u limitiranom izdanju.

Koncertna promocija albuma održat će se u subotu 14. svibnja u Mediki uz podršku žanrovskog presjeka kroz scenu koji uključuje: side project benda Žen — Sataraxz, U.B.T., Ninu Romić, DDR, Nemeček, novi projekt Lucije Ivšić iz Punčki — Živa, Neon Lies i techno kolektiv bRave, koji će zapapriti after dugo u noć. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni