Vije-sti

INmusicMENT natjecanje bendova u OKC Palachu

INmusicMENT natjecanje bendova u OKC Palachu

Pet izabranih slovenskih bendova će u subotu, 06. lipnja nastupiti u riječkom Omladinskom kulturnom centru Palach, kao rezultat trokuta suradnje čiji su kutovi ljubljanski Centar urbane kulture Kino Šiška, zagrebački INmusic festival te riječki organizatori glazbenih događanja Distune promotion.

Naziv događanja – INmusicMENT – kovanica je naziva dvaju festivala, INmusic festivala-najvećeg hrvatskog festivala koji ove godine slavi 10.izdanje i ljubljanskog glazbenog showcase festivala MENT koji se prvi put održao u Ljubljani u veljači ove godine, u organizaciji Kina Šiška.

Suradnja Ljubljane, Rijeke i Zagreba traje, međutim, već neko vrijeme, a sada po prvi put dobiva oblik u promociji mladih bendova na prekograničnom području. Riječ je o slovenskim bendovima Čao Portorož, Dandelion Children, Jardier, Kontradikshn i Lifecutter, koje je za nastup u Rijeci birala slovenska komisija, odnosno Jure Longyka (Izštekani, Val 202), Nina Hudej (Pritličje) i Tina Hajdinjak (Hrupmag). Hrvatska će komisija učiniti daljnji izbor, pa će od navedenih pet, publika koncerta u Palachu te predstavnik INmusica i Distune Promotiona, izabrati dva benda koja će uskoro nastupiti na INmusicu.

Koncert u klubu Palach počinje u 21 sat, a ulaz na događanje je besplatan.

BENDOVI:

Čao Portorož je veza koja je nedostajala na autocesti BG-ZG-LJ. Križanac nostalgičnih zvukova i neposredne zajebancije. Za Dandelion Children se priča kako su vjerojatno najbolji aktivni slovenski bend, koji snima za doručak i isporučuje za večeru. Jardier je jedno od svježih imena slovenske rock scene, bend koji s jednakom lakoćom osvaja i radijski prostor i klupsku publiku.
Beskompromisni kovači teških rifova i sintetičnih melodija Kontradikshn, pretprošle godine su među prvima pozvani kako bi nastupali na Demo festivalu u Banja Luci, a Lifecutter je producent soundtracka za vaše noćne more, koji uspješno kormilari između noisa i ambijentalne elektronike.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni