Vije-sti

Indirekt i

Indirekt i "Dobar početak tjedna" zajedno u KSET-u

Ah, taj ponedjeljak! Volili ga ili mrzili, znate da će svaki tjedan započeti upravo s njim. Stoga, zašto taj ponedjeljak ne začiniti glazbom i pripremiti si zvučnu kulisu za ostatak tjedna. Upravo se na toj ideji rodio projekt naziva "Dobar početak tjedna". Radi se o programu kojega zajedno provode KSET i dio ekipe iz legendarnog "Bistroa na rubu šume", a kojim namjeravaju jedan ponedjeljak mjesečno pretvoriti u vaš najdraži dan u tjednu organizacijom vrhunskih koncerata u KSETu, i to u terminima koji vam neće stvarati podočnjake, niti vas tjerati u očaj kada sutradan treba ustati. Sve pod parolom: "Dođeš u KSET, poslušaš koncert i doma si prije ponoći!" Prvi takav ponedjeljak dogodit će se u suradnji, ni manje ni više, nego s hvaljenim festivalom nezavisne glazbe Indirekt.

Indirekt(ni) ponedjeljak očekuje sve vas 02. svibnja. Nakon prvomajskog roštiljanja, u KSET-u je na meniju rapsodija glazbe, umjetnosti i poezije, koja će probuditi sva vaša osjetila. 

Zvrckava frčkavica koju većina vas zna kao autoricu hitova "Ja živim u WC-u" i "Nj" te članicu već kultnih Pridjeva na čijim koncertima doživljava epifanije, preobražava se iz nastupa u nastup u oblike koje i bolji poznavatelji nikad ne bi očekivali. Ona je Ivana Picek, iako je neki uspoređuju s Bowiejem i CocoRosie. Sestrična Antonija vjerni joj je pratitelj na ksilofonu i električnim bubnjevima, a ponekad i plesnim korakom. Ivana je glazbeni kameleon, trenutno u fazi završavanja novog albuma, kojeg je sama snimala i producirala i uprvao ćete taj album premijerno moći poslušati u KSET-u.

U goste stiže i beogradski osmeročlani sastav The Cyclist Conspiracy. Takozvani anti-orkestar spaja glazbene utjecaje iz najrazličitijih dijelova svijeta. Izbjegavaju suvremeni, površni eklekticizam i svu svoju kreativnu energiju usmjeravaju sintezi pretpostavljenih elemenata. Ovi "biciklisti" povest će vas na uzbudljivu glazbenu potragu za izgubljenim carstvima rutama koje još niste doživjeli. Njihov live nastup je nešto što nikako ne smijete propustiti!

Za glazbu koja će napuniti prostranstva KSET-a, zadužen je Nemanja koji za ovu priliku neće nastupati, već preuzeti ulogu DJ-a. Nemanja je projket iza kojega stoji Luka Šipetić iz dobro znanog benda – Nikol, Luka i Vedran. No, Nemanja nije bend niti osoba, Nemanja je ideja. Live nastup Nemanje čiji je album ugledao svijetlo dana krajem 2015. godine ćete ipak još neko vrijeme pričekati, do tada uživajte u psihodeličnim melodijama po njegovom izboru.

Sve nastupe u pravu će psihodeliju dodatno pretvoriti video projekcije već dobrog nam znanca Dina Santaleze. Pridjevi i East-Ra samo su neki od njegovih projekata, a njegove sposobnosti baratanja slikom i pokretom jednostavno morate doživjeti. Režirao je spotove za sebe, Pridjeve, ali i za brojne izvođače koje ove godine možete slušati na Indirektu.

No, glazba ipak nije sve. Kao svjetionik nezavisne umjetnosti, Indirekt predstavlja rad akademskog slikara Josipa Tirića. Njegove slike ga razlikuju od ostalih umjetnika njegove generacije. Predstavljaju život. Život koji nije tako uredan i ispeglan – život koji je pun emocija. Koncentrira se na sam 'duh' slike, a vidi ju kao pismo koje nikad nije stiglo.

http://josip-tiric.tumblr.com/

Indirekt, KSET i Dobar početak tjedna goes psycho and so do you!  Vidimo se na najboljem ponedjeljku u svibnju i prvom warm up-u Indirekt festivala 02. svibnja 2016. u KSET-u.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni