Vije-sti

Impulse festival u Rijeku dovodi bend Liima

Impulse festival u Rijeku dovodi bend Liima

Impulse festival ostaje pri "starom" zacrtanom kursu – trudi se svojoj publici dovesti nove bendove ili one koji su nedavno izdali nešto vrijedno slušanja, a ovo je upravo to – za četiri dana (18.03.2016.) bendu Liima izlazi album prvijenac naziva "ii" za prestižnu etiketu 4AD (Grimes, Future Islands, Beirut, Scott Walker,…). U Rijeci će Liima premijerno nastupiti u Hrvatskoj u sklopu trećeg izdanja Impulse festivala, 6. lipnja 2016., u Omladinskom kulturnom centru Palach.

Važno je napomenuti da ovaj bend čini kompletna postava danskog benda Efterklang, uz jednog novog člana – finskog perkusionista Tatua Ronkkoa.
Album "ii" je snimljen u tri dana u Berlinu, ali je nastajao tijekom više mjesečnih rezidencija u Berlinu, Finskoj, Istanbulu i Madeiri. Rezultat će, prvi kritičari pišu, biti nešto mračniji i intenzivniji od većine Efterklangovamaterijala.

U Palachu se očekuje puno geekovske elektro opreme, baseva, semplova i vokala gusto nanizanih i spakiranih u kompleksnu cjelinu iz koje, kroz isprva abrazivne tonove, izranja melodiozna priča koja predstavlja novu snagu 4AD etikete, a nagovješćuje se uz singlove "Amerika" i "Roger Waters"
Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40,00 kuna mogu se od danas kupiti online putem sustava Entrio.hr i na njihovim ovlaštenim prodajnim mjestima. Cijena ulaznice na dan koncerta iznosit će 60,00 kuna. Vrata koncertne prostorije OKC-a Palach otvaraju se u 20 sati, a koncert započinje u 20.30 sati.

Novo izdanje Impulse festivala održat će u prvoj polovici lipnja u Rijeci – uz krilaticu glazba je svugdje želi se promovirati urbanu, klupsku kulturu i s tom misijom organizirat će se tribine, radionica, sajam ploča, glazbeni osvrt, filmovi u suradnji s Art-kinom Croatia, klupski koncerti i nekoliko iznenađenja iza kojih kao jedina agenda stoji ljubav prema (dobroj) glazbi.
Impulse festival treću godinu za redom organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar (SKC) Sveučilišta u Rijeci uz potporu Grada Rijeke – Odjela za kulturu, Sveučilišta u Rijeci i HDS ZAMP-a.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni