Vije-sti

Ida Prester stiže u KSET i publici premijerno predstavlja samostalne pjesme uz pratnju benda

Ida Prester stiže u KSET i publici premijerno predstavlja samostalne pjesme uz pratnju benda

Ida Prester s bendom Lollobrigida ponovo nastupa u KSET-u - klubu gdje je održala svoj prvi koncert davne 2003. godine. U četvrtak, 28.10., premijerno zagrebačkoj publici predstavlja svoje samostalne pjesme u koncertnom izdanju uz pratnju benda.

"Dodir“, „Minuta“, i „Kvar" - romantično-plesne pjesme koje su mnogima obilježile razdoblje lock downa, sada će se prvi puta uživo moći čuti u Zagrebu. Navedene pjesme su sve od reda plesni hitovi te pokazuju uspješnu transformaciju iz mlade pankerice u hvaljenog electro-pop artista. Osim novih pjesama iz Idinog samostalnog opusa, bend će izvesti i najveće hitove Lollobrigide.

Ida Prester je jedinstvena pojava u glazbenom svijetu, ali i puno šire od toga. Njena specifična estetika, britki tekstovi i čudesne plesne melodije dovele su je do statusa balkanske indie pop ikone.
Svojom beskrajnom pozitivnom energijom zarazila nas je još prije 17 godina kada se pojavila Lollobrigida i prodrmala muzičku scenu regije. Suludi kostimi, pomaknuti tekstovi i punk stav osvojili su festivalske pozornice i radijske stanice. Od tada generacije odrastaju uz "Casio i šljokice" i "Bivšu curu", a bodre se uz "Ja se resetiram" i "Sutra".

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni