Vije-sti

Hrvatske blues snage osvojile najprestižniju američku blues nagradu!

Hrvatske blues snage osvojile najprestižniju američku blues nagradu!

Jučer je na adresu udruge Hrvatske blues snage (HBS) iz Memphisa stigla fenomenalna vijest. Krovna svjetska blues udruga The Blues Foundation (BF) odlučila je u siječnju iduće godine HBS-u dodijeliti najprestižniju američku blues nagradu – Keeping the Blues Alive (KBA).

Riječ je o nagradi kojom BF od 1981. godine nagrađuje udruge i pojedince koji na različitim područjima promiču blues glazbu. Dodjeljuje se između ostalog klubovima, festivalima, fotografima, edukatorima, novinarima, managerima, medijima, promoterima, diskografskim kućama, blues udrugama.... To je nagrada koja se ne dodjeljuje izvođačima nego onima koji su iza scene i koji se uporno trude da blues glazba ide dalje. Posebno veseli činjenica da su od 1981. do danas ovu nagradu dobile samo 3 neameričke blues asocijacije (The British Blues Connection 1990., Asociacin Musical Blues Hondarribia Spain 2015. i European Blues Union 2018.) te da su Hrvatske blues snage prva nacionalna blues udruga koja se može podičiti KBA nagradom.

”Ova nagrada je veliko priznanje za HBS, nešto najviše što se može postići. Kao prvi predsjednik te udruge ponosan sam i sretan.  Nadam se da ćemo daljnjim akcijama našu blues scenu podići na još viši nivo. Žao mi je da pokojni Buha nije s nama da se zajedno veselimo, ali nadam se da negdje gore i on slavi jer je jedan od najzaslužnijih za ovaj uspjeh.”, izjavio je Tomislav Goluban, prvi predsjednik HBS-a.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni