Vije-sti

Hrvatska diskografska udruga predstavlja Deezer singl mjeseca

Hrvatska diskografska udruga predstavlja Deezer singl mjeseca

Hrvatska diskografska udruga (HDU) prateći svjetske trendove od sljedećeg tjedna predstavlja novu top listu 'Deezer singl mjeseca'.

Dva singla nosit će titulu domaćeg i inozemnog Deezer singla mjeseca, a cjelokupne liste sadržavat će po dvadeset mjesta. Dvadeset pjesma nalazit će se na top listi najstreamanijih domaćih pjesama u Hrvatskoj u proteklom mjesecu, a posebna lista s dvadeset mjesta uključivat će najstreamanije pjesme inozemne produkcije.

Imajući u vidu da se radijska emitiranja i pjesme koje ljubitelji glazbe slušaju putem online kanala ponekad razlikuju, na ovaj način dobit će se dodatna širina i mogućnost da neke nove pjesme, koje možda ne dobiju svoje mjesto na drugim listama, postanu Deezer singl mjeseca. Ove liste svakako predstavljaju jedan novi glas publike u Hrvatskoj.

HDU je pod svojim krovom već objedinio nacionalnu top listu radijskog emitiranja HR top 40 s pripadajućim regionalnim listama, službenu top listu prodaje – domaću i stranu, kao i top listu emitiranja inozemnih singlova ARC top 40. Budući je Deezer najveći legalni glazbeni streaming servis u Hrvatskoj sljedeći logičan korak bila je top lista najstreamanijih novih singlova na Deezeru, ponovo pod okriljem HDU-a.

Kao i ostale top liste Hrvatske diskografske udruge Deezer singl mjeseca nalazit će se na web stranici Hrvatske diskografske udruge www.top-lista.hr, centralnom mjestu top listi u Hrvatskoj, a iste će se naravno moći poslušati i na Deezeru.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni