Vije-sti

HGF Session uz The Immigrants i Media Stres

HGF Session uz The Immigrants i Media Stres

HGF Sessions idu dalje te će u utorak, 27.10., u klubu Hard Place u Zagrebu ugostiti mađarski bend The Immigrants i Media Stres iz Čakovca.

The Immigrants je Space-Indie kvartet iz samog srca Mađarske, grada Budimpešte. Nakon raznih uspješnih koncerata po Mađarskoj i područiju ex-Yugoslavije, među njima i nastup na uglednom Europskom festivalu Sziget, ponovno dolaze u Hrvatsku. Nude golemu energiju, zanimljive progresije i melodije koje se danima nakon koncerta vrte po glavi. The Immigrants su osnovali Adorio Badric (Vokal, Bass), Sápi Szabolcs(Gitara) i Balázs Károlyfi(Bubnjevi) 2011 godine. Nacionalna slava ih je jako brzo stigla nakon što su debitirali u emisiji Mađarska traži zvjezdu 2012. i dogurali do finala kao jedini bend u povjesti emisije, svirajući autorske pjesme. Početkom 2013., još uvjek jako mladi su izbacili svoj prvi i dotad najbolji album, "Best of Immigrants". 2015 im se pridružio i Ferenc Fabian dodajuci "Space" komponentu, formirajuci danasnji jedinstveni zvuk grupe The Immigrants.

Media Stres je tročlani alternative rock bend iz Čakovca osnovan 2012. godine čiji su članovi Karlo Komorski(gitara,vokal), Matej Obadić(bubnjevi,prateći vokal) i Aleksandar Hutinec(bas gitara). Poznati su po svojim energičnim live nastupima. Do sad je bend uz nastupe na gotovo svim demo festivalima u Hrvatskoj svirao još u Srbiji na Mikser festivalu i na Imagine France festivalu u Parizu. Tu su također još i nastupi na Ferragosto Jam festivalu , NUMI rock festivalu i Jailhouse festivalu te nastup u Budimpešti, bend je također osvojio i nagradu za najperspektivniji bend po odluci organizatora na Zaprešić demo festvalu 2014. Bend svira alternative/indie-rock s utjecajima post-punka, post-grungea i progressive rocka. Media Stres je do sad objavio 2 EP-a te će ove jeseni objaviti i svoj treći EP koji trenutno snimaju.

Također vrijedi napomenuti kako su ovog mjeseca na natjecanju u klubu Hard Place, koji je također bio održan od strane HGF-a, osvojili put na turneju u Ujedinjeno Kraljevstvo sljedeće godine gdje će svirati zajedno s bendom Lord Bishop Rocks.

Upad je besplatan, a početak u 21:30.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni