Vije-sti

HC / metal benefit koncert u Močvari - Šape u zrak

HC / metal benefit koncert u Močvari - Šape u zrak

Drugi po redu benefit koncert "Šape u zrak!" ovaj put održati će se u Močvari u petak, 15. siječnja. Nastupiti će .upset, Throattwister, Me As Well i Saucesce. Sav prihod od koncerta ide za kupovinu hrane psima u Utočištu za pse Dvor na Uni kako mali dlakavci ne bi bili gladni.

Madball z bregov je najbolji opis benda .upset. Zagorski hardcore u stilu njujorške škole poput bendova Madball ili Sick of it all. Kao najstariji bend na ovome događanju iza sebe imaju dva albuma "Opiate for the masses" i "Slaves of the new world" čiju kombinaciju izvode uživo. "Together - we can only grow stonger" - poručuju iz benda.

Throattwister je metal hardcore groove bend iz Zagreba osnovan 2007. godine. Glazba koju ostavlja iza sebe mješavina je energičnih rifova, jumpdafuckup ritmova, monstruoznih vokala i zaraznih brejkova. Izdali su album "Cold Images" i EP "Humanity".

Iz Karlovca stižu punkrock/hardcore veseljaci Me As Well osnovani davne 2006. Uz pokoju promjenu u postavi iza sebe imaju jedan EP "No Progress" i LP "Group Therapy", a mogu se pohvaliti i nastupima na festivalima poput Punk Rock Holiday i SAWA fest i svirkama s velikanima scene. Pamtljivi refreni kombinirani muškim i ženskim vokalom te zaraznim melodijama obećavaju singalonganje i ples. Prvi puta na zagrebačkoj pozornici od dolaska novog gitariste!

Našlo se par melodičara sa scene i napravili su bend. Saučešće, koji bi se mogao opisati kao nekakav horror (pop) punk. Od 2013. su izdali četiri pjesme koje se mogu naći na internetu, no stalno najavljuju novi materijal pa možda isti i ugleda svijetlo dana do koncerta. Ne zna da li vole više svirati ili popiti, ali uvijek su raspoloženi za dobru feštu. "Nikada se ne zna kada će nas zadesiti apokalipsa zombija pa bolje da partijamo koliko možemo do tada" - poručuju ovi momci.

Support: Aykon Line K9 Team Kennels

Upad: Minimalna donacija 25 kn na ulazu u klub.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni