Vije-sti

Guns N’ Roses predstavljaju još jedan potpuno novi singl

Guns N’ Roses predstavljaju još jedan potpuno novi singl

Guns N’ Roses predstavljaju novi singl! „The General” je tako njihova druga pjesma u 2023.; ljetos su objavili singl „Perhaps”.

Guns N’ Roses premijerno su nastupili s "The General" na dva rasprodana koncerta u Hollywood Bowlu, odnosno u njihovom rodnom gradu, Los Angelesu. Još od tada obožavatelji nestrpljivo iščekuju službeni dolazak pjesme “The General” koja je odsad dostupna na svim glazbenim platformama: https://gunsnroses.lnk.to/TheGeneral

Prošli mjesec Guns N’ Roses završili su svoju svjetsku turneju na kojoj su prodali 1,3 milijuna ulaznica diljem svijeta. Turneja je tako postala njihova najveća dosad te je uključivala brojne hvaljene nastupe po europskim stadionima i arenama; između ostalog, nastupali su na Glastonburyju i u londonskom Hyde Parku. Sjevernoamerički dio turneje odvijao se na povijesno značajnim mjestima kao što su Hollywood Bowl i MetLife Stadium u New Jerseyu, a nastupili su i na Power Tripu u Indiou s AC/DC & Metallicom.

Koncerti Guns N’ Rosesa postali su još veći i odvažniji. Sada već legendarni setovi grupe koji traju više od tri sata temelje se na željama najzagriženijih obožavatelja, dok neke od velikih hitova ipak više ne izvode uživo, iznenađujući tako publiku diljem svijeta.

Appetite For Destruction”, album Guns N’ Rosesa iz 1987. koji je ostvario dijamantnu nakladu, ističe se kao ‘najprodavaniji debitantski album u SAD-u ikada’ i ‘11. najprodavaniji album u SAD-u svih vremena’. Nakon njegove objave, Guns N’ Roses su uzdrmali svijet sa sedmerostruko platinastima „Use Your Illusion I” i „Use Your Illusion II”, osvojivši prva dva mjesta na prestižnoj top ljestvici albuma Billboard 200 odmah po izlasku. Bend se može pohvaliti sa sveukupnom prodajom od 100 milijuna albuma (fizičkih i digitalnih izdanja), a valja spomenuti i da su jedan od najslušanijih rock bendova na svijetu s prosječno 27 milijuna slušatelja mjesečno na Spotifyju.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni