Vije-sti

Gungula u novoj proljetnoj epizodi Moonlight Sessions

Gungula u novoj proljetnoj epizodi Moonlight Sessions

U novoj proljetnoj epizodi glazbenog serijala Moonlight Sessions predstavlja se zagrebački jazz/funk bend Gungula, što u slengu znači metež, vreva, strka.

Ovaj iznimno zanimljiv glazbeni sastav čine dame i gospodin različitih profesija i interesa koji dijele veliku želju za stvaranjem glazbe. Osim korištenja cijelog spektra boja instrumenata (saksofona, trube, preko kontrabasa i bubnjeva sve do gitare i violine) i poigravanja žanrovima, njihov je cilj širiti ljubav i pozitivnu energiju svakom svirkom i koncertom. U posljednjih pet godina svirali su na ulicama Zagreba, Rijeke i Krka, te u sklopu popratnih programa festivala Animafest, Zagreb Film Festival, Motovun u Zagrebu, Lutkokaz, te na Fest jazza Koprivnica, Špancirfestu i dr. Posebno su im drage samostalne gaže i one odsvirane u sastavu Gungula & Friends u Klubu Močvara.

Svoju autorsku pjesmu „Formidable Funky Monkey Under my Skirt“ u sklopu Moonlight Sessions serijala izveli su u sastavu - Matilda Fatur (bas gitara), Margareta Sinković (violina), Ivan Lujić (gitara), Laura Tandarić (bubnjevi), Duga Bavoljak (truba) i Sonja Domitrović (saksofon), a pridružila im se i Moonlight ekipa otpjevavši s njima nekoliko stihova. Produkciju i ovog puta potpisuje ekipa iz Intek Music (audio) i Beyond Pines Films (video).

Moonlight Sessions je audiovizualni projekt koji predstavlja glazbenike i glazbene sastave putem izvedbi snimljenih uživo na lokaciji blizu Koprivnice. Svaki novi video donosi zanimljivu novu glazbenu suradnju ili novi aranžman već prije objavljenih pjesama, a posebnosti koje karakteriziraju ovaj glazbeni serijal su koncertne izvedbe snimljene na mjesečini izvan gradskih središta što urbanoj kulturi dodaje novu vrijednost, a sve skupa snima se u jednom kadru s putujućom kamerom koja polako otkriva detalje i noćni pogled na grad.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni