Vije-sti

Gramofon Banda hara skandinavskim kruzerima

Gramofon Banda hara skandinavskim kruzerima

Rijetko što je romantičnije od plovidbe brodom, a i ima nešto pjesničko u životu na “kući koja plovi”.

Takav život vode Marijeta Gregov, Ante Grossi, Domagoj Keča, Mario Kopecki i Nikola Bashota - pod imenom Gramofon Banda, ovaj bend glazbu stvara daleko od domovine, na brodu u Baltičkome moru. 

Ondje, naime, kada nisu u rodnome Zagrebu, provode dio godine svirajući putnicima i obilazeći skandinavske zemlje. Marijeta svoje dojmove s plovidbe dijeli na svome blogu "Glasnologija", a ideja za blog došla je, kaže, prirodno - “Ideja za Glasnologiju je došla kao odgovor na pitanja naših prijatelja, obitelji i publike, koji prate naš rad, dolaze na naše koncerte i partyje. Normalno je da ljude zanima gdje mi to ‘nestanemo’ na nekoliko mjeseci godišnje i kako izgledaju ta mjesta gdje se nalazimo.”

 

 

Da im Mediteran ipak ne izlazi iz misli dokazuju i “Boje”, njihov novi singl ljetnog prizvuka, koji je ovih dana dobio i svoj video spot u režiji Vidokk Visuals-a. U spotu se pojavljuje i gostujući glazbenik Marin Gregov, koji je na pjesmi odsvirao perkusije, kao i mlada Ela Smerdel. Osim Marina, bend je na pjesmi ugosti i klavijaturistu Marka Dundovića.

“Boje” nose i univerzalnu poruku raznolikosti koju Gramofon Banda doživljava na svojim putovanjima. “Svaka boja prestavlja drugu zemlju, drugačije društvo, nove životne priče, svako naše putovanje i nove avanture”, kažu iz benda. 

Gramofon Banda, bend je koji svoju glazbu izvodi akustično i na instrumentima od prirodnih materijala, uglavnom drveta. Pažnju su privukli zanimljivim obradama pjesama Arsena Dedića i Zrinka Tutića, dok su “Boje” jedna od njihovih autorskih pjesama. Ovu akustičnu ljetnu priču potpisuju Marijeta (tekst) i Ante (glazba), dok je Domagoj zaslužan za aranžman. 

Nikada nije loš trenutak za unijeti malo “Boje” u život - u automobilu dok se sa sutonom iza leđa približavate zasluženom odmoru, uz prvu jutarnju kavu s pogledom na more ili u bilo kojem trenutku odmora, Gramofon Banda ima vaš soundtrack za ljeto.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni