Vije-sti

Graffiti na Gradele u zagrebačkom SC-u organizira veliku izložbu i party

Graffiti na Gradele u zagrebačkom SC-u organizira veliku izložbu i party

Međunarodni graffiti i street art festival, Graffiti na Gradele iz Bola na otoku Braču, sa svojim aktivnostima u 2018. godini kreće već ove subote u Zagrebu.

U Studentskom centru, točno pola godine pred sedmo izdanje festivala u Bolu, u subotu 3. veljače održat će se veliko i sadržajem bogato druženje drugu godinu zaredom.

U predvorju kina SC od 18 sati očekuje vas izložba radova prijatelja i umjetnika koji djeluju kroz Graffiti na Gradele platformu. Svoje radove izložit će poznati zagrebački graffiti umjetnici Lunar, Chez 186, Sarme, Royal i Casino, mladi umjetnik Glitchboy2000, fotograf Silkfatblues, umjetnički dvojac RELOADER i ilustratorica i dizajnerica Ana Kovačić. Za postav izložbe zadužena je Antonija Bačić, mlada zagrebačka umjetnica i autorica vizualnog identiteta festivala Graffiti na Gradele.

Uz izložbu održat će se i predstavljanje fotomonografija graffiti i street art scena Zagreba i Beograda, koje su nedavno izdane i koje svojim stranicama dokumentiraju ono što nas svakodnevno okružuje na gradskim ulicama. Prilikom predstavljanja knjiga održat će se razgovor s autorima i izdavačima, a u razgovoru će sudjelovati i umjetnici Lunar i TKV, čiji radovi se između ostalih i nalaze u knjigama.

Osim vrhunskih radova domaćih umjetnika i predstavljanja graffiti fotomonografija za sve prisutne organiziran je i party do ranog jutra uz DJ-e Olivera (Bassinga, Krankšvester), Zembu i Reska (BLAW:BLAW) te Kunu.

Jedan od ciljeva ove izložbe je pokazati u koliko se heterogenu i široku platformu razvio festival Graffiti na Gradele, odnosno kako se graffiti i street art scena konstruktivno i kvalitetno može graditi kroz niz različitih medija i perspektiva. Na jednom mjestu okupit će se cijeli niz domaćih umjetnika, od veterana street art i graffiti scene do onih najmlađih, koji svojim vizijama u radu donose novu perspektivu iz koje gledamo na tu istu scenu i njen smjer razvoja.

Ulaz na cjelokupno događanje je besplatan, a za više informacija posjetite Facebook event.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni