Vije-sti

Gordana Marković uskoro objavljuje prvi samostalni album!

Gordana Marković uskoro objavljuje prvi samostalni album!

Gordana Marković s prvim danima proljeća objavljuje svoj prvi samostalni studijski album

Početak prošle godine za Gordanu Marković je označio iskorak u samostalnu glazbenu karijeru i predstavljanje prvog autorskog materijala. Do sada smo je imali priliku upoznati kroz tri autorska singla i prateća videospota, a ova talentirana zagrebačka glazbenica marljivo je radila na novim pjesmama koje će s ovim proljećem oblikovati u svoj prvi samostalni studijski album!

U petak, 20. ožujka, Gordana Marković objavit će album naziva „Obrisi“, koji donosi ukupno deset novih pjesama, među kojima su i do sada objavljeni singlovi „Što smo naučili“, „Učini što moraš“ i „U tišini“. Za produkciju albuma zaslužan je Tomislav Franjo Šušak (Vatra), s kojim je Gordana započela suradnju još za vrijeme aktivnosti u skupini Auguste.

 

 

Za rad na novom albumu, Gordani se u studiju pridružio niz kvalitetnih imena domaće glazbene scene; tako je bubnjeve odsvirao Jerko Jurin, za dionice violončela zaslužan je Matej Milošev, gitare na pojedinim pjesmama su odsvirali Filip Pavić, Miroslav Gugić i Luka Čapeta, a svoj doprinos dali su i Marko Radić, Jaka Arh, Tomislav Mihaljević, Lovro Knežević i Branimir Norac. Dakako, dio instrumenata odsvirali su i producent Tomislav Franjo Šušak te Gordana Marković.

Osim sviračkih suradnji, u pojedinim pjesmama svoj autorski doprinos dala su i interesantna glazbena imena – već spomenuti Miroslav Gugić i Matej Milošev potpisuju pjesmu „Samo ja“; talentirani i sve zamijećeniji Matija Cvek supotpisuje pjesmu „Čekam tvoj znak“, Zrinka Kunić supotpisuje pjesmu „Iz navike“, dok je Ivana Lulić, koja je s Gordanom činila duo Auguste, suautorica pjesme „Idi tamo gdje je ljubav“.

Uz datum objave izdanja, otkriveni su dodatni detalji o samom albumu; tako nam je predstavljena  naslovnica albuma, koju je kreirala dizajernica Zorica Adamović, zaslužna i za čitavo likovno oblikovanje, a objavljen je i popis pjesama, koji možete pronaći u nastavku.

Na dan objave novog albuma, kao novi singl će biti predstavljena pjesma „O tome su svi govorili“, zajedno s pratećim videospotom, ovom prigodom snimljenim u Izraelu, pod redateljskim okom Josipa Ninkovića!

 

Album „Obrisi“ – popis pjesama:

1.         Što smo naučili

2.         Učini što moraš

3.         U tišini

4.         O tome su svi govorili

5.         Cijeli moj svijet

6.         Iz navike

7.         Samo ja

8.         Idi tamo gdje je ljubav

9.         Čekam tvoj znak

10.     Jedan tren

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni