Vije-sti

Glazbene radionice i tečajevi u susret festivalu JazzTimeRijeka

Glazbene radionice i tečajevi u susret festivalu JazzTimeRijeka

Jedan od najdugovječnijih hrvatskih i regionalnih festivala, JazzTimeRijeka, prošle je godine jubilarnim izdanjem proslavio 25. rođendan.

Dvadeset i šesto izdanje festivala, održat će se od 24. do 26. studenoga na već poznatim lokacijama u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku i na Botelu Marina. Organizatori i ove godine najavljuju odličan lineup vrhunskih inozemnih i domaćih jazz glazbenika.

Osim što će se međunarodni festival jazz glazbe ove godine proslaviti i objavom prigodne monografije, čime će se obilježiti četvrt stoljeća njegova postojanja, kao uvertira samom JazzTimeRijeka festivalu održavaju se i glazbeni tečajevi za djecu pod vodstvom renomiranih glazbenika.

Nakon nedavno održanog „Vrbnik Music Campa“, u suradnji s organizatorima festivala, Grad Kastav i Udruga Tororo organiziraju ove godine glazbeni tečaj „Stari put“ u Kastvu u terminu od od ponedjeljka 28.08.2017. do nedjelje 03.09.2017. godine.

Ukoliko je Vaše dijete početnik ili već ima nekog osnovnog i praktičnog znanja i voljan je i dalje muzički se educirati i napredovati, organizatori Vas da pozivaju da mu to i omogućite uz pomoć profesionalnih muzičara i predavača.

Polaznici tečajem dobivaju kompletnu naobrazbu učenja instrumenta i to na individualnim satovima na kojima se uči konkretno sviranje na instrumentu ili pjevanje, ovisno o znanju polaznika, i skupna predavanja, solfeggio, harmonija, zajedničko muziciranje, povijest glazbe. Svakom polazniku nastava se prilagođava ovisno o njegovom znanju i zahtjevima. Polaznik uz to dobiva materijal za samostalan rad koji mu ostaje i nakon tečaja, te je jako bitan za daljnji muzički razvoj.

Namjera tečaja „Stari put“ je da se polaznici, osim samostalnog sviranja, upoznaju još više s glazbom kroz zajedničko sviranje, druženje i komunikaciju te na kraju tečaja svi polaznici dobivaju diplomu o uspješno završenom tečaju. Profesori voditelji su profesionalni glazbenici sa iskustvom u radu na seminarima, njihove se profile može pogledati na web stranicama Udruge Tororo gdje ujedno možete pronaći i sve informacije o prijavama za tečaj „Stari put“, kao i kontakt za sve detaljnije informacije.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni