Vije-sti

French For Rabbits i Ivana Picek u Močvari

French For Rabbits i Ivana Picek u Močvari

U utorak, 20.10., u zagrebački klub Močvara vraćaju se novozelandski duo French For Rabbits, a kao podrška s domaće scene uz njih će nastupiti Ivana Picek. Početak koncerta najavljen je za 22 sata, a cijena ulaznice isnositi će 30 kn na ulazu u klub.

Novozelandski dream-folk duo, French For Rabbits, dolazi iz pomalo skrivenog sela istočne obale, neobičnog naziva jednako tako i zvuči. Zvučno-vizualan ambijent udaljenih kontinenata, s one druge strane svijeta.

 Nakon uspješne europske turneje gdje su nastupali u kućama i stanovima u Njemačkoj i Švicarskoj te nastupa na manjim festivalima u UK-u, French for Rabbits vraćaju se u Močvaru!

Ivana Picek zagrebačka je kantautorica koju uskoro neće trebati posebno najavljivati. Mlada umjetnica iz nastupa u nastup pokazuje svoju kvalitetu i oduševljava sve više i više poklonika singer-songwritinga u Hrvatskoj i šire te se može potencijalno smatrati jednom od najprominentnijih imena na zagrebačkoj sceni. Njezin stil karakteriziraju nježan vokal, snene melodije i topli tekstovi, a iza sebe već ima i dva samoizdata albuma (od kojih se posljednji album našao na mnogim popisima najboljih albuma 2012. godine), brojne pobjede na festivalima u i izvan RH, kao i nastup na Terraneo festivalu 2013. godine. U zadnje vrijeme bacila se i u produkcijske i snimateljske vode, tako da trenutno radi na novim stvarima koje su malo mračnijeg electro-dub-synth karaktera, a kako to zvuči zasad se može doživjeti samo na koncertima, no nadamo se uskoro i novom albumu! Na koncertima joj se pridružuje sestrična Antonija Ivančan na ksilofonu i el. bubnjevima.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni