Vije-sti

Fosil star 469 milijuna godina nazvan po Tonyju Iommiju

photo: Tony Iommi, credit: Wikipedia

Fosil star 469 milijuna godina nazvan po Tonyju Iommiju

Upoznajte Drepanoistodus Iommii, novootkriveni fosil nazvan prema legendarnom gitaristu Black Sabbatha.

Tim skandinavskih paleontologa (i očitih ljubitelja metal glazbe) novootkriveni fosil nazvao je prema legendarnom gitaristu benda Black Sabbath Tonyju Iommiju.

Fosil iz porodice konodonta (vrsta morskih dinosaura) star 469 milijuna godina otkriven je u zapadnoj Rusiji i sada nosi ime Drepanoistodus Iommii. 

Voditelj istraživačkog tima Mats E. Eriksson izjavio je:

"Ja osobno imam dugu povijest kombiniranja znanosti i žestoke glazbe. Primjer su fosili nazvani prema Lemmyju Kilmisteru, King Diamond, Alexu Websteru, ali i putujuća izložba 'Rock Fossils', popularno znanstvene knjige pa čak i 'paleo metal' albumi. Tony Iommi bio je na popisu ljudi kojima sam htio odati počast na ovaj način, a na moju sreću oboje kolega autora pristali su na prijedlog. Tako da je Tony Iommi sada ovjekovječen u znanstvenoj literaturi s divnom vrstom Drepanoistodus Iommii."

"Legendarnom heavy metal slikaru Joeu Petagnuo, s kojim sam radio više puta, povjerio sam zadatak da naslika veličanstvenu počasnu sliku. Jako mi se sviđa slika koju Joe zove: Tony Iommi uzdiže se kao vansvjetovni divovski konodont.", nastavio je Eriksson.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni