Vije-sti

Finale HR Demo kluba 14. svibnja @ Tvornica kulture

Finale HR Demo kluba 14. svibnja @ Tvornica kulture

HR DEMO PLakat

Dođite na finale HR Demo kluba!

Kako bi potaknuo i razvijao suvremeni oblik glazbenog audiostvaralaštva koji pridonosi razvoju hrvatske kulture, umjetnosti i zabave, u jesen 2013. HRT je započeo još jednu potragu za novim sastavom koji će se nametnuti na domaćoj glazbenoj sceni.

3. sezona HRT-ova projekta obuhvatila je 120 prijavljenih sastava koji do prijave na natječaj nisu imali službeno diskografsko izdanje, ali su imali tri probne snimke s autorskim pjesmama. Poticaj za kandidaturu u HR demo klubu još neafirmiranim glazbenicima, u poplavi natjecanja mladih demo bedova, svakako je bila promocija sastava i autora u predstavljanju kroz radijski eter, kao i respektabilnost odnosno serioznost HRT-a.

Naime, pobjeda u HR demo klubu pobjednicima donosi snimanje albuma u profesionalnim studijima Hrvatskoga radija, samostalni koncert i medijsko praćenje Hrvatske radiotelevizije.

Nakon vrlo pomnog preslušavanja poslanih materijala, stručna komisija je u uži izbor HR demo kluba uvela 47 izvođača koji su uživo nastupali na sceni zagrebačkog i riječkog Kluba. Najboljih 18 borilo se u mjesečnim finalima, a njih 7 izborilo je nastup velikoj završnici.

Uoči tradicionalne proslave Dana HRT-a, u srijedu, 14. svibnja 2014. 21h Veliki pogon zagrebačke Tvornice Kulture (Ljudevita Posavskog 1) ugostit će nabolje od najboljih - u izravnom radijskom i internetskom video prijenosu na Drugom programu Hrvatskog radija, te pred kamerama HTV-a uživo će nastupiti zagrebački bendovi AugusteBad MushroomsF5 i Miki Solus, splitski Film Noir, zadarski Scarlet Notes te Krešo i Kisele kiše iz Rijeke. Svojom mladosti, ambicijama i energijom oni će zasigurno prenijeti obilje dobrih vibracija na sve sudionike te sasvim posebne večeri.

Uz natjecateljski dio programa, koncert će otvoriti pobjednici 2. sezone HR demo kluba Indigo 7, a veliko glazbeno iznenađenje pripremili smo za sam kraj.

Ulaz na ovaj glazbeni spektakl mjeseca je slobodan, stoga se pozivaju svi ljubitelji dobre glazbe da dođu na ovaj važan događaj za hrvatsku glazbenu scenu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni