Vije-sti

faga X Shrymp vode vas u

faga X Shrymp vode vas u "Muzej"!

Nakon što su se predstavili singlom "Kakao" atrakcija faga X Shrymp nastavlja osvajati novim singlom "Muzej" i pozivaju na kulturno uzdizanje mladeži.

"Mi putem 'Muzeja' pokušavamo doprijeti do mlađih generacija i pokazati im da je važno obrazovati se hodajući po muzejima. Grad Zagreb konkretno, ali i cijela Hrvatska pun je baštine koja čeka da bude istražena i naučena. Tako smo mi napravili pjesmu drill žanra (koji je obično dosta agresivan, dinamičan i trenutno popularan među mladima) kojom nagovaramo ljude da posjećuju muzeje.

Pjesma je nastala jednog vrućeg ljetnog dana u svega dvadeset minuta. Shrymp i ja smo bili na moru i on je skoro svaki dan napravio neki beat. Jednog popodneva me pozvao i pokazao mi je novi beat koji mu je bio predobar i rekao je da moramo neš snimit na to. Ja sam krenuo mrmljat neki flow i iz mojih usta je izletjela riječ 'Muzej'. Priča je nastala u pet sekundi i ostalo je povijest.", ispričao je Faga, a nadovezao se i Shyrmp

"Dok sam radio na beatu za 'Muzej' nisam očekivao da ćemo napraviti pjesmu, već sam radio beat iz razonode. Faga je u jednom trenutku samo ušao na terasu i rekao: 'Dođi u muzej!'. Od tog trenutka smo krenuli snimati jer nam se svidjela spontanost ideje, kako nešto kulturno i banalno možemo isfurati u tvrdom drill trap điru.

Konstantno su nam padale nove ideje na pamet i probali smo odraditi cijelu produkciju na što bolji načn. Poruka pjesme je očito, dolazak u muzej, ali osim toga bi htio istaknuti i dublju poruku koja naglašava kako rap i trap mogu biti bilo kakve tematike, obradene na neki svoj način."

Pjesmu "Muzej" prati i video spot, a dostupna je i na svim streaming platfomrama.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni