Vije-sti

Experimental Drone Doom-Folk Koncert uz Timber Rattle (SAD) i A.G. (ZG)

Experimental Drone Doom-Folk Koncert uz Timber Rattle (SAD) i A.G. (ZG)

Timber Rattle jedna je od najbolje čuvanih tajni eksperimentalne, drone i doom-folk glazbe koju će domaća publika imati prilike slušati i gledati uživo u ponedjeljak, 16. ožujka. Nakon dva fantastična prošlogodišnja koncerta pred hrvatskom publikom, Timber Rattle vraća se u Europu gdje će na putovanju ovaj put stati i u Močvari gdje će prezentirati svoju eteričnu i duhovnu glazbu.

Bend koji ne vjeruje u “kultiviranje” statusa na društvenim mrežama i čija glazba slušatelje odvodi iz ovog vremena svepristunog interneta i “bombardiranja” digitalnim sadržajem u određenu mističnu prošlost, svoju glazbu izdaje na kazetama a u digitalnom je svijetu prisutan isključivo na svojoj jedinoj stranici timberrattle.bandcamp.com gdje sve svoje studijske uratke svijetu i ljudima daje besplatno.

Izvođenje pjesama, kao i inspiracija za stvaranje, sastoji se u istraživanju okoline, osobito prirodnog okoliša, pa je stoga internet u tom smislu kao “ne-mjesto”, gotovo u suprotnosti sa svime što je Timber Rattle zainteresiran slaviti.

Posljednji studijski album “Phantoms Of Place” sveobuhvatni je koncept širenja vremenske skale vernakularne i folk glazbe, osobito američkih Indijanaca, na kojem se mogu čuti i upijati apstraktni i minimalni zvukovi, gdje se istovremeno suprotstavljaju i sastavljaju kulturni i iskonski utjecaji.

Suptilni tekstovi o životu i sudbinama čine ovaj bend jedinstvenim i otkrivaju uvijek nešto novo u eskperimentalnim, drone, doom i folk sferama te dijelu slušatelja koji je možda naviknut na tragove uobičajeno poznatijih autora i bendova poput Wovenhand, The Black Heart Procession ili Tom Waits te vas sigurno neće ostaviti ravnodušnima.

A.G. (Zagreb)
Novi eksperimentalan solo-projekt Andra Giunia, svojevrstan je nastavak no istovremeno i novi odmak u usporedbi s glazbom koju je stvarao i izvodio kaoDRAFT, koji smo prošlih godina slušali i gledali uživo u programu Platforme novog zvuka – Sinelinea, na festivalu Žedno Uho te kao podrška na koncertima stranih bendova i umjetnika od kojih bi definitivno valjalo naglasiti izvrstan audio-vizualan performans uz Indian Jewelry.

A.G. je glazba obilježena repetitivnim strukturama, ambijentalnim instrumentalnim dionicama, šumovima i nerijetkim trenucima improvizacije, kombiniranjem efekt-pedala i loopova, dok nam je sam Andro Giunioapsolutno dokazao da domaća eksperimentalna i drone glazba ni po čemu ne zaostaje za globanim razvojem i napretkom eksperimentalne i drone scene.

Početak koncerta zakazan je za 22 sata, a cijena karte na ulazu iznositi će 25 Kn.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni