Vije-sti

eugen predstavlja

eugen predstavlja "tišine" - pjesmu s kojom će se predstaviti na Dori

Prema anketi na službenoj stranici eurosong.hr, jedan od vodećih favorita za predstavljanje Hrvatske na Eurosongu 2024. godine je svestrani umjetnik eugen.

Svoje emocije je pretočio u stihove te pjesmu ‘tišine’ i odlučio ih predstaviti publici na velikoj pozornici Dore. Do sada se bavio glumom, završio je Akademiju i osvojio nagradu Hrvatskog glumišta za ostvarenje mladih umjetnika 2021. godine.
 
Za prijavu na Doru kaže da je bila logičan potez nakon ideje koju je dobio za skladbu, a nepoštivanjem (pravopisne) norme u pisanju svog imena i imena pjesme želi pokazati da ne mora sve biti nametljivo i najvažnije, već može biti opušteno i smirene atmosfere.
 
eugenov tim je prvi nedovršeni demo pustio testnim skupinama odnosno većem broju ljudi čije su reakcije bile dovoljne da oni prepoznaju što imaju u rukama. Budući da je pozornica već do sada bila njegov život, na nju će od sada dodati još samo mikrofon i instrumente. Vijest o prolasku na Doru dočekao je za vrijeme pisanja scenarija svoje nove predstave.

Svestranost i talent 27-godišnjeg eugena posebno se istaknula u procesu nastanka pjesme budući da je on autor teksta pjesme ‘tišine’, dok su glazbu pjesme eugen i Anja Grabovac napravili zajedno. Iza produkcije, mix i master, uz eugena, stoji vrhunski producent Mihovil Šoštarić Lockroom koji također potpisuje produkciju nagrađivanih domaćih hitova poput “Mamma Mia”, “NLO”, “Mamacita”, “Cura s kvarta”, te “Moli za nas”, jedne od najboljih pjesama s Dore 2022. Prateće vokale na pjesmi otpjevali su Miach, Marko Bošnjak i Anya G.
 
Interpretaciju pjesme eugen želi prepustiti slušateljima jer smatra da svako mora na svoj način doživjeti umjetnost i procijeniti njezinu vrijednost iz vlastite perspektive. Pjesma govori o nesretnom događaju koji je obilježio njegov život.
 
Tekst pjesme napisao sam prije 5 godina iz moje unutarnje potrebe da se izrazim  nakon događaja koji je meni bio veliki šok i koji je potaknuo te tišine. Najbolje mi se tada činilo pisanje, a isto mi se čini i sada. Volio bih da se publika prepusti trenutku i osjeti glazbu i tekst prema vlastitom razumijevanju jer je upravo to poanta umjetnosti”, govori eugen.
 
Kreativu i koordinaciju samog nastupa radi vrhunski profesionalac koji je producirao sjajan nastup pjesme “In Corpore Sano”, trećeplasirane na Eurosongu 2022. godine.


 
Nadam se da će se publici svidjeti moja pjesma i moja priča, a drago mi je da ću im uskoro moći izvesti pjesmu uživo jer živim za pozornicu i publiku”, nestrpljiv je eugen.
 
Kako sam kaže, nikada ne gleda puno u budućnost nego živi u trenutku, a svojim iskustvom na sceni kroz nastup planira podignuti pjesmu na višu razinu i publici dočarati emociju. Sve novosti o njemu možete pratiti na njegovom službenom Instagram profilu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni