Vije-sti

ERIC će nastupiti kao posebni gost Ivane Kindl

ERIC će nastupiti kao posebni gost Ivane Kindl

Nakon uspješnog i još uvijek aktualnog singla "Feel You Close" kojeg je Ivana Kindl snimila u duetu s Ericom, vrsna vokalistica mladog je glazbenika pozvala da svojim nastupom uveliča njeno dvostruko slavlje.

U četvrtak 2. veljače u klubu Sax! Ivana Kindl će koncertom promocijom predstaviti novi album "Put Ka Sebi", ali i obilježiti 20 godina karijere, nakon čega se dobra zabava nastavlja uz nastup Erica, njegovog benda i gostiju iznenađenja!

 

Talentirani svestrani 22-godišnji kantautor, multi instrumentalist i producent ERIC iza sebe ima niz HRtop40 singlova te album „I Am Eric“ koji se odmah po objavi našao na prvom mjestu najprodavanijih izdanja u Hrvatskoj. Izdanje redom hvaljeno od domaćih glazbenih stručnjaka svoje je mjesto našlo i u Sjedinjenim Američkim Državama gdje ga je distribuirala diskografska kuća Republic Records (koja je dio Universal Music grupe, a surađuje s imenima kao što su The Weeknd, Ariana Grande, Taylor Swift...). Uslijedila je nagrada „Moj prvi Music Pub“, a kao velike potvrde kvalitete već na samom početku karijere našle su se nominacija za nagradu Porin (2022.) u kategoriji Novi izvođač godine kao i nominacija od strane stručnog žirija Nezavisne novinarske glazbene nagrade „Rock&Off“ – u kategoriji Veliki prasak godine, nakon čega je uslijedila i koncertna turneja diljem Hrvatske.

Među radijskim uspješnicama izdvajaju se „Reci Mi“, „Not Gonna Let Go“, „Confidence“ i „I Found You“, dok je pred kraj 2022. godine produktivni glazbenik plasirao „Feel You Close“ - R'n'B-jem inspirirano iznenađenje predstavljeno u duetu s Ivanom Kindl s kojom će 2. veljače dijeliti pozornicu u klubu hrvatskih glazbenika – Sax!

ERIC će sa svojim bendom autorski materijal zasvirati nakon koncertnog predstavljanja novog albuma Ivane Kindl, „Put Ka Sebi“, a u sklopu nastavka Universal Music partija će izvesti i neke popularne hitove u kojima će im se pridružiti još poneki gost iznenađenja.

„ERIC je izniman mladi glazbenik kojeg cijenim i poštujem od kad se predstavio na sceni. Još dok sam po prvi put preslušavala njegov debitantski album shvatila sam koliki je potencijal i poželjela duet s njim i evo nas. Također, nakon rada na duetu s njim, poželjela sam da mi postane novi glazbeni producent i to mi se ostvaruje“, komentirala je Ivana otkrivši i mali uvid u buduće planove.

Prije otkrivanja novih singlova, na pragu 3. desetljeća karijere, jedna od najboljih hrvatskih vokalistica i ovogodišnja dobitnica nagrade Music pub – Tereza za pjevačicu godine, odlučila je proslavu 20 godina diskografske karijere okruniti objavom najosobnijeg izdanja dosad, naziva „Put Ka Sebi“.

  

Riječ je o kolekciji singlova objavljenih u dugogodišnjoj suradnji s Universal Musicom koji su redom ostvarili visoke pozicije najemitiranijih pjesama u domaćem eteru te dodatno potvrdile Ivanin prepoznatljivi glazbeni izričaj. Album na glazbene police i streaming servise stiže 3. veljače, a večer prije vrsna vokalistica koncertno će ga promovirati u klubu Sax! koji je, uz neke od njenih prvih nastupa, obilježio niz istaknutih trenutaka u dosadašnjoj karijeri.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni