Vije-sti

Electro-rock bend bura.jugo predstavlja singl i spot

Electro-rock bend bura.jugo predstavlja singl i spot "Odlična ideja"

Bend je objavio i prvi EP "Sasvim dobar plan".

Uz singl i prateći video spot, bura.jugo predstavlja i svoj debitantski EP naslovljen "Sasvim dobar plan". Video spot objavljen je na YouTube kanalu etikete Snaga, a singl "Odlična ideja" kao i EP "Sasvim dobar plan" mogu se preuzeti po principu "plati koliko želiš" na službenoj bandcamp stranici benda ili slušati na svim dostupnim streaming platformama.

Bura razara i čisti, jugo umara i tjera na san, a bura.jugo zagrebački je synth- i electro-rock bend s čvrstom podlogom u žanrovima gitarističkog izričaja, kako u metal tako i u rap glazbi. Žanrovski raznolik, projekt 2020. godine pokreće Dubravko Blaće kao autor i producent, a nešto kasnije mu se pridružuje i Diana Zubak na vokalu.

Uz Blaće i Zubak, u studiju im se kao suradnik pridružuje i Filip Fržop koji svojim gitarskim umijećem upotpunjuje cjelokupnu zvučnu sliku. U prosincu 2021. godine bura.jugo izdaje svoj EP prvijenac naslovljen “Sasvim dobar plan”, na kojem se nalaze ukupno tri pjesme. EP je mješavina utjecaja raznih žanrova, u zvuku prevladavaju snažne bas i električne gitare uz podlogu električnih bubnjeva i sintesajzera, dok ravnotežu u pjesmama donosi kombinacija muškog i ženskog vokala.

Prvi singl kojim se bura.jugo predstavlja publici, pjesma je “Odlična ideja”, za koju je snimljem i video spot pod maskama, za koji režiju potpisuje mlada umjetnica Ana Domljan. Nadolazeći, drugi po redu EP trenutno je u izradi, a bura.jugo radi na okupljanju pune postave benda kako bi bili spremni predstaviti se na pozornica diljem zemalja u regiji.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni