Vije-sti

Džepni vodič za Regius: 7 korisnih informacija da budeš Regius pro!

Džepni vodič za Regius: 7 korisnih informacija da budeš Regius pro!

Šibenski Regius festival, koji se održava 12. i 13. srpnja, pripremio je za vas korisne „tips & tricks“ kako maherski pristupiti devetom izdanju koje se ove godine po prvi put održava na predivnom rtu Martinska.

#1 Kako doći do Šibenika?

Šibenik je odlično povezan s ostatkom Hrvatske pa je najmanji problem sjesti na bus i staviti slušalice i eto te na šibenskom kolodvoru koji je odmah na rivi. Kao glazbenu podlogu tijekom vožnje predlažemo Regius 2019 službenu playlistu


A ako ste odvažni i imate aplikaciju za dijeljenje prijevoza, provjerite je li netko ide do Krešimirovog grada. Još bi savjetovali  i da ostavite poruku na eventu Regius #9 pa usput možda i nađete ekipu za podijeliti troškove prijevoza, a možda se i nastavite družiti za vrijeme festivala.

 

#2 A kako se prebaciti na Martinsku?

Ako niste iz Šibenika, vjerojatno ste guglali Martinsku. Ona se nalazi na samom ulazu u šibenski kanal sv. Ante i s nje se pruža predivan pogled na grad i okolicu. Autom do Martinske iz Šibenika treba nekih 20ak minuta, ali su organizatori pripremili nešto puno bolje i praktičnije. Svakih sat vremena sa šibenske rive polazit će brod. Da bi vam dočarali tu vožnju, pogledajte sliku dolje. Ovo neće biti samo predivno iskustvo za one nenaviknute s kontinenta već i za same Dalmatince jer pogled s broda na staru šibensku jezgru te kanal ispred vas s pogledom na Martinsku je neprocjenjiv ma koliko god puta prošli taj put.

#3 Kamp na Martinskoj

Svako pravo festivalsko iskustvo uključuje i kamp, a on je ove godine bolji nego ikad. Na samoj lokaciji je nekad i bio kamp koji će se pripremiti za dolazak novih žitelja. Gusta borova šuma ga čini idealnim za postavljanje šatora i ostale opreme, a osvježenje tijekom vrućih srpanjskih dana možete pronaći na plaži ili rivici. Sam kamp je uključen u cijenu festivalske ulaznice, a u njemu se možete smjestiti dan  ranije, ostati do nedjelje i tako upoznati lokaciju što bolje i napuniti baterije jer će vam trebati.


#4 Dnevni program

Dnevni program je zamišljen kao kombinacija chilla i zabave. Uz DJ program, kamperi će moći uživati u radionicama slacklinea, žongliranja, a predvečer oko zalaska sunca će biti organizirana yoga.
Naravno, vi možete i cijeli dan provesti na plaži što nije lošija opcija.


#5 Koncerti

Dolazimo do dijela zbog kojeg ste i izabrali ili razmišljate o Regiusu. Regius je festival koji je tijekom posljednjih devet godina u Šibenik doveo najveće domaće i regionalne zvijezde, a nit vodilja prilikom kreiranja programa svake godine je da se ne ponavljaju pa tako čak šest izvođača od njih osam iz koncertnog dijela programa dolazi po prvi put u Šibenik.

Tu je kultni bend Električni orgazam, mostarski  reggae/rock sastav Zoster, jedna od najboljih regionalnih reperica Sajsi MC, najdugovječniji hrvatski metal sastav Cold Snap, zatim bjelovarski Them Moose Rush koji je proglašen za jedne od najvećih europskih rock nada u 2018. godini po Europavoxu i na kraju najbolji Linkin Park tribute band – Piknik Park koji stiže iz Mađarske.
Uz njih ponovo u Šibenik, ali po prvi put na Regius, stižu kultni regionalni bend, beogradski Eyesburn koji se vraćaju u Šibenik nakon višegodišnje pauze, a Regius će im biti jedini nastup u Hrvatskoj te jedan od rijetkih na ljetnoj turneji po regiji. Povratnik u Šibenik nakon pet godina je i Marin Ivanović Stoka koji spada u najžešće domaće repere.
Osim njihovih nastupa, tu je i dnevni i večernji (ili ranojutarnji?) program DJ aktova: Daboo, Rofellos, Babilonska, Los Santo i Škalja & Sokol

#6 Što ponijeti sa sobom?

Osim dobre volje, kamperske opreme, ponesite obavezno kremu za sunčanje, sprej protiv komaraca, šešir i mali set za prvu pomoć, zlu ne trebalo. Na samoj lokaciji bit će festivalska kuhinja i šankovi pa se oko toga ne morate brinuti.

#7 Cijena ovog iskustva?

Cijena festivala je jedan od jačih aduta. Dva dana bogatog programa i četiri dana kampa dobijete za samo 120kn. A ako skupite ekipu za kupnju četiri ulaznice online, petu dobijete gratis.
https://www.regius-festival.com/ulaznice/

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni