Vije-sti

Dvojac Luna mea uDAHnuo život svom prvom EP izdanju

Dvojac Luna mea uDAHnuo život svom prvom EP izdanju

Electro-pop duo Luna mea kojeg čine Tihana Šmit i Martin Peica, javnosti su se predstavili u jesen 2021. pjesmom 'Do tebe', a krajem godine objavili drugi singl 'Lutamo'.

Kombinaciju žanrova "pod čijim utjecajem" najviše stvaraju, a to su alternativni rock i klasika, našli su u svojoj verziji electro-popa, a sad prezentiraju prvu glazbenu cjelinu, EP "Dah".

Tihana je diplomirana glazbena teoretičarka, živi i radi u Rijeci i glavni je vokal, a Martin autor i bubnjar u demo varijacijama bendova od kraja devedesetih do danas. Osim kao tekstopisac i bubnjar, pogotovo u Luna mea projektu, izražava se sviranjem gitare i sintisajzera, a potpisuje i programiranje cijelog EP-a.

Njihov glazbeni paketić za uživanje naziv dijeli s naslovnom pjesmom i trećim singlom 'Dah'. Najduža pjesma (5'32'') na izdanju trajanja 15'19'' najbolje predstavlja prvu cjelinu stvaralačkog rada osnovnog dvojca Luna mea. Uz Tihanin vokal, glavna i jedina gitara ovaj put ona je kojom majstorski upravlja Matej Zec, i kojom je pjesmi uDAHnuo neodoljivu energiju, a Martin zvukovima sintisajzera i programiranjem zakoružio lead song albuma.

"Ideja je bila napraviti ep po svom guštu, neopterećeno, izvan nekih okvira ili očekivanja. Pjesme su rađene po receptu: to što sviramo i sami bi slušali, i evo, nakon dva singla, zadovoljni smo feedbackom, a ovaj EP je intro u naš daljnji rad, nove stvari kojima se bavimo već neko vrijeme. Veliko hvala svima koji su sudjelovali u stvaranju, audio i video, i hvala Dallasu na podršci u našem radu." - ispričao je Martin, a Tihana se nadovezala: "Zahvaljujemo se na svim pozitivnim reakcijama i podršci, i nadamo se da će vam se dopasti novoizašle 'Igra' i posebno 'Dah', po kojem smo nazvali naš prvi EP. Pripremamo vam nove stvari - stay tuned!"

Tekstove i glazbu pjesama 'Do tebe', 'Lutamo', 'Dah' i 'Igra' potpisuje Martin, Tihana je glavni vokal i na klavijaturama dok su gitara, sintisajzer i programiranje Martinove domene. Na ovom projektu gostuje i priznati riječki producent i glazbenik Matej Zec, gitarist jedinstvenoga Leta 3, a potpisuje i produkciju te mix i mastering EP-a.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni