Vije-sti

Dunja Knebl najavljuje nastupe u Portugalu, Rijeci i Krku, te novi materijal “Moj život uz pjesme iz knjiga” / “My Life With Songbook Songs”

Dunja Knebl najavljuje nastupe u Portugalu, Rijeci i Krku, te novi materijal “Moj život uz pjesme iz knjiga” / “My Life With Songbook Songs”

Nakon rasprodanog koncerta posvećen Ivici Baričeviću Bari u Močvari, Dunja Knebl 29. svibnja nastupa zajedno s Rokom Margetom na Tjednu europske baštine u portugalskom gradu Coimbra.

Prema riječima glavnog urednika emisije Izvorišta Emira Fulurije, rad Dunje i Roka prepoznat je i van Hrvatske pa su jedni od rijetkih domaćih glazbenika koji će ove godine svirati na međunarodnim pozornicama.

Nakon portugalskog nastupa Dunja Knebl će u duetu s Rokom Margetom nastupiti na Porto Etno festivalu u Rijeci 25. lipnja, te 30. lipnja u sklopu ljetnog serijala Tramonto na Krku s glazbenim sastavom Kololira. 

U skladu s reputacijom čuvarice etno baštine, Dunja Knebl uskoro objavljuje novo, multimedijalno izdanje pod nazivom “Moj život uz pjesme iz knjiga” / “My Life With Songbook Songs”. Dunja smatra da su knjige s notama i riječima tradicijskih narodnih pjesmama naročito važne, jer mnoge od njih čuvaju pjesme koje se nigdje više ne mogu čuti. Naime, problem je „samo“ u tome da neke pjesme nisu nikad snimljene, te ih se može naučiti pjevati i svirati isključivo na temelju nota. 

Više o novom materijalu “Moj život uz pjesme iz knjiga” / “My Life With Songbook Songs” pričat će se u narednim danima, a do tada pogledajte video za singl “Naša mat”.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni