Vije-sti

Demist objavio singl

Demist objavio singl "Generation Grey" te najavljuje album prvijenac

Službenim lyrics videom za pjesmu "Generation Grey" beogradski gothic/progressive/melodeath metal bend Demist najavljuje izlazak svog prvog albuma na kojem će se naći i prethodna dva objavljena singla "Faith Remains" i "Someone's Mirror".

Singl "Generation Grey" sniman je u studiju "Blaze" pod producentskom palicom Miloša Mihajlovića. Muziku, tekst i aranžman potpisuju članovi benda Demist. Prateći video uradak je Milana Subotića.

Album pod nazivom "Guilt and Pleasures" biti će objavljen u digitalnom obliku uskoro, a bend će koncertno promovirati svih deset pjesama 25. lipnja u dvorištu KST-a u Beogradu.

Demist je gothic/progressive/melodeath metal bend iz Beograda (Srbija). Sem symphonic zvuka, odlikuju ih primese progressive, gothic i death metal elemenata.

Bend je oformljen 2008. godine od strane dva člana koji su tu od osnivanja: klavijaturiste, Marka Lukića i pjevačice, Dragice Maletić.Kroz godine, bend je imao mnoge promjene u postavi, da bi se konačno oformio u sadašnjem sastavu, zajedno sa: Ilijom Markovićem (basistom), Stefanom Gajićem (gitaristom) i Mladenom Jovanovim (bubnjarem).

Od prvih nastupa tijekom 2009. godine, kada je još bio tribute bend Nightwishu, Demist je zadobio simpatije beogradske metal publike, koja je odlično prihvatila novi pravac u kojem je bend krenuo sa svojim autorskim radom. Ubrzo nakon objavljivanja prvog singla "Faith Remains", popularnost benda je počela da raste i van granica Srbije.

Među muzičkim utjecajima nalaze se mnogi svjetski bendovi. Svi članovi Demista donose novu notu u skladu sa svojim ukusom. Neki od bendova koji su do sada imali glavni muzički utjecaj su Nightwish, Tristania, In Flames, Moonspell, Kamelot, Evanescence i Disturbed.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni