Vije-sti

Country Strike, Marko & Darko, Navarro i Caracas u Tvornici kulture

Country Strike, Marko & Darko, Navarro i Caracas u Tvornici kulture

U četvrtak, 22.listopada, u Tvornici kulture nastupit će četiri zagrebačka benda: Country Strike, Navarro, Caracas te dvojac Marko & Darko.

Country Strike je country/rock bend iz Zagreba koji djeluje od 2011. godine. Bend je sastavljen od glazbenika sa dugogodišnjim iskustvom u različitim glazbenim žanrovima. Svoje glazbeno i sviračko iskustvo kovali su individualno i kao sastav Country Strike, u nastupima i na gostovanjima sa mnogim poznatim domaćim i svjetskim sastavima. Također i na svojim nastupima ugostili su poneke britanske i američke glazbenike.
Country Strike zamjećen je i globalno, pa je tako 2015. godine na Texas Sounds International Country Music Awards u Jeffresonu u američkoj državi Texas osvojio dvije nagrade: glavnu nagradu - "Entertainer of the year" i "Personality of the year". Frontmen benda, Tomislav Vedrina, nedavno nam je u intervjuu otkrio od kuda tolika ljubav prema country glazbi, a u cijelosti ga možete pročitati ovdje, a provjerite kakav tulum su napravili na koncertu u Vintage Industrial Baru 23.09. ovdje!

Navarro je mlado ime na domaćoj rock sceni, a radi se o tročlanom Zagrebačkom bendu koji se nerijetko uspoređuje s Queens of the Stone Age i Muse. Mogu se pohvaliti prvim mjestom na demo festivalu u Velikoj Gorici te ulasku u finale Jelen Demofesta u Banja Luci ove godine.
Specifičnost benda je u tome što sami produciraju i miksaju vlastite stvari, a time i određuju smjer kojim njihova glazba ide. Izdali su nekoliko singlova za Dallas Records, a uskoro izlazi i prvi album "Kako Stvari Stoje".

Caracas je zagrebački rock bend osnovan 2012. koji u početku klubskoj publici diljem Hrvatske donosi energične svirke na kojima sviraju pregršt antologijskih rock hitova i početke autorskog rada. 2014. godine se orijentiraju na pisanje i izvođenje isključivo autorskog materijala koji slijedi singlove "Zeleni Cvijet" i "Na Kraju Sna", pjesme koja se pojavljuje na soundtracku filma "Iza Sna" redatelja Igora Filipovića File. 
Caracas će u sklopu koncerta u Malom Pogonu premijerno predstaviti nove autorske pjesme.

Zagrepčani Marko (gitara, vokal, usna harmonika) i Darko (bubnjevi) čine "voodoo-garage-blues-punk" dvojac pod jednostavnim i nepretencioznim imenom "Marko i Darko".
Svirački vješti i potpuno nabrijani razbijaju predrasude o nepotpunosti "gitara-bubanj" konfiguracije i svaki prostor u kojem sviraju napune zvukom, znojem i energijom. U relativno kratkom vremenu postojanja su prošli mnogo klubova i opravdano izazvali veliki interes urbane publike. 

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 20 kn dok će na dan koncerta cijena biti 30kn.
Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni