Vije-sti

Cool Ghouls i Raccoon u Močvari

Cool Ghouls i Raccoon u Močvari

U četvrtak, 01.09., u zagrebačku Močvaru dolazi kalifornijski bend Cool Ghouls, a kao domaća potpora nastupiti će kantautor koji se odaziva imenom Raccoon.

Zlatna zemlja Kalifornija već je milijunima godina na udaru valova... Valova Pacifika, valova punka, valova poblajhanog popa, valova povampirenih psihodeličnih pizdarija! U ovom desetljeću kalifornijske je obale poharala najnovija psihodelična pop poplava, a val koji su pokrenuli Thee Oh Sees, Ty Segall, The Fresh and Onlys ili The Growlers i dalje raste i buja.

Kako je uvijek dobro biti u toku s dobrim valovima, ove jeseni će zlatom popločanim ulicama Beat Cityja prošetati neki od najreprezentativnijih novih Kalifornjana, svi odreda na svojim prvim europskim turnejama. Za početak - Cool Ghouls. Ova četvorica mladih musavaca iz San Francisca nimalo ne kriju svoje utjecaje iz 60-ih (The Byrds, The Seeds, Grateful Dead... dalo bi se nabrajati satima) kombinirajući surf gitaru, višeglasne harmonije, country-rock melodioznost, pa čak i white-soul uplive s duhačkom sekcijom. No, Cool Ghouls nikako nisu neki štreberski retro band. Dovoljno su svježi, rasklimani i garažno oštri da bi zvučali uvjerljivo i u cinizmom natopljenom 21. stoljeću, a mora se priznati da im je, kao i kod većine bandova s te scene, cijela priča i prilično hipster-friendly. To im nećemo uzeti za zlo!

Do sada su izdali dva albuma puna lijepih i ljepljivih ljetnih hitova (za užasno cool kalifornijske etikete Empty Cellar Records i Burger Records), a na ovoj turneji prezentiraju najnoviji, koji će sigurno biti jednako dobar kao i prva dva, nema frke.

Sve u svemu, idealan band za otvaranje koncertne sezone. I idealan soundtrack za lagano flaksanje na plaži punoj praznih limenki pive u iščekivanju novog Dana velikih valova!

Da su brkovi valovi, Racoon bi jahao na njima! Najnovija zvijezda tamnog sjaja na hrvatskom singer/songwriter nebu kroči neistraženim područjem između Kanta i kantrijane... Tko ga u tome ne bi podržao?!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni