Vije-sti

Činčila objavila novi spot

Činčila objavila novi spot "Bez oblika"

Sarajevski alternativni bend Činčila je nakon uspješnih singlova „Egomanijak“ i „Marš na Mars“, objavio još jednu pjesmu s nadolazećeg albuma.

Pjesma 'Bez oblika' prenosi poseban umjetnički doživljaj i poručuje da ništa u univerzumu ne ostaje u prvobitnom obliku. Protokom vremena i slijedom različitih okolnosti i ljudi se konstantno mijenjaju. Ljudsko duhovno i materijalno podliježu istim univerzalnim principima, samo je promjena konstantna i vječna. Zbog toga smo i mi ljudi, iako to nije naše svakodnevno viđenje, u stvari "bez oblika“ izjavili su o novom singlu članovi sastava Činčila.

Vizualni identitet benda Činčila je nešto na što oni jako obraćaju pažnju, te su i ovog puta otišli korak dalje nego prethodnog, a atmosferu pjesme pretočili u sliku.

Video spot je tako koncipiran da kroz ritualni umjetnički performans potencira tematiku duhovnog iscjeljenja i oslobađanja“ izjavio je frontmen benda Činčila, Vanja Solaković i dodao da je pored članova benda u izvođenje performansa uključen i akademski slikar Amel Hodžić, čiji je rad od početka bio i sama idejna srž spota.

Snimanje i režiju potpisuju Lamia Šabić i Šejla Lajlani, dok je montažu radila Sajra Subašić.

Drugi po redu studijski album benda Činčila biti će objavljen ove godine, a članovi benda nam prije objavljivanja albuma obećavaju još vrhunskih audio-vizualnih singlova.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni