Vije-sti

Chui ovaj petak na Proljeću u Zaboku

Chui ovaj petak na Proljeću u Zaboku

Zagrebački bend Chui se nakon dugo vremena vraća u Polanović, točnije na ljetnu pozornicu nadaleko poznate krčme u Zaboku.

Ovi space jazz rock genijalci dolaze između ostalog i predstaviti svoj novi album koji će svjetlo dana ugledati baš tada, 27. svibnja. Vrata se otvaraju u 19.30, početak koncerta je oko 20.30. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio, a na ulazu će koštati 60 kuna.

 Jako se veselimo povratku u Zabok kod našeg prijatelja Frgeca, pogotovo što ćemo prvi put nastupiti na ljetnoj terasi Polanovića. Ovaj nastup je poseban jer nam baš na taj dan izlazi i novi album “Zagreb – Berlin”  kojim slavimo svoj deseti rođendan, tako da ćemo sigurno to pošteno i proslaviti. Na koncertu možete očekivati puno materijala s novog albuma, kao i nekoliko provjerenih "hitova", hehe. Vidimo se u petak u Zaboku, izjavio je ususret koncertu Toni Starešinić.

 Chui je hrvatski kvartet koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu pa ih vole i oni koji možda inače ne guštaju toliko u ovom žanru. Spoj su suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji s jazzom, elektronikom i rock’n’rollom. Ove godine proslavit će 10 godina od izlaska prvog albuma, a u svojoj biografiji ih imaju ukupno pet. Posebno vrijedi istaknuti "Third Sun From The Stone" koji su brojni kritičari proglasili albumom godine za 2015. Snimili su i hvaljeni albumin "Chui ovu glazbu" s Jazz orkestrom Hrvatske radio televizije koji im je osigurao nekoliko rasprodanih koncerata. Višestruki su osvajači Porina, ali ipak najprepoznatljiviji su po sjajnim nastupima uživo koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Na klavijaturama je Toni Starešinić koji će se na istom mjestu u subotu pojaviti kao glazbeni selektor, na saksofonu Vojkan Jocić, dok ritam sekciju čine Ivan Levačić na bubnjevima i tvrda bas linija Konrad Lovrenčić.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni