Vije-sti

Chain Of Flowers predgrupa Nothingu u Tvornici

Chain Of Flowers predgrupa Nothingu u Tvornici

Post-punk shoegaze bend Chain Of Flowers iz Cardiffa nastupit će kao predgrupa američkim Nothing u Tvornici kulture 27. rujna.

Chain Of Flowers iz Cardiffa su šesteročlani bend koji stvara sirove melodije s cijelim rasponom dubokih vokala, granično s histerijom. Posebnost grupe jest upravo u tome što više od jednog člana pjeva. Chain Of Flowers su 2015. objavili dugoočekivani istoimeni debitantski album, koji kroz osam pjesama pokazuje teške shoegaze zvuke i post-punk. Bend veliku pažnju posvećuje pisanju i skladanju pjesama, a ploča pliva između euforičnih i sanjivih melodija. 

Postavu benda Nothing čine Domenic Palermo, Brandon Setta, Kyle Kimball iz Let Down i Nick Basset iz Whirr, čineći uživo opasnu i fantastičnu skupinu energičnih glazbenika koji vole rock. Osnivač benda Nothing je Domenic Palermo, koji je prije toga, bio član hardcore punk benda Horror Show. Nakon što je na dvije godine završio u zatvoru zbog napada nožem, Domenic se 2010. vratio glazbi i pokrenuta je priča Nothing u sjevernoj Philadelphiji. Demo izdanje nazvano je “Polshot”, a ubrzo nakon objave Palermo je upoznao Brandona Setta, koji je njegovoj viziji benda dodao bogat zvuk i svježi pristup te je s njim Nothing objavio sljedeća dva EP-a “Suns And Lovers” izdan 2011. i hvaljeni “Downward Years To Come” iz 2012. Nothing 2014. Izdaje prvi dugosvirajući album “Guilty Of Everything” koji se vrti Palermovog života u zatvoru. Album je dobio sjajne kritike svih glazbenih medija kao što su Rolling Stone, NPR, Stereogum, SPIN,Noisey, The Fader, a bend pjeva o boli, iskupljenju i sve je upakirano u distorziju. Nothing se otisnuo na turneju po Europi i Sjevernoj Americi kao prateći bend za Guilty i svirao na festivalima kao što su Osheaga, Roadburn, Firefly, Budweiser Made In America i SXSW.

Ovaj period je kratko trajao. U ljeto 2015. godine nakon intenzivne turneje Palermo je opljačkan u Oaklandu i jako ozlijeđen, a to ga je primoralo da radikalno razmisli o glazbi i životu, te su odlučili uzeti pauzu od turneja. Upravo je to bila podloga za najnoviji album “Tired Of Tomorrow”, čiji tekstovi su puni straha, dosade, tjeskobnosti i bolesti. Kritika hvali novo izdanje koje odlikuje nihilistički pristup gitarama i rocku 90-ih upotpunjen bogatim melodijama.

Nothing na jedini nastup u regiji dolazi u na krilima novog albuma “Tired Of Tomorrow” i europske turneje. 

Vrata Tvornice otvorit će se u utorak u 21:00, Chain Of Flowers počinju u 21:30, a Nothing u 22:15.

Ulaznice su u pretprodaji 60 kn, a na dan koncerta 80 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Entrio
Aquarius CD shop - Branimir centar, Kneza Branimira 29, Zagreb
Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
Atlas Arena centar, Ulica Vice Vukova 6, Zagreb
Atlas, Teslina 7, Zagreb
Atlas Westin, Izidora Kršnjavoga 1, Zagreb
Atlas Zrinjevac, Zrinjevac 17, Zagreb
Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb
Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb
Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
Printaonica kod Bijelog čarobnjaka, Ilica 76, Zagreb
Record Store, Tkalčićeva 34, Zagreb
Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni