Vije-sti

Čak 12 polaznika u prvoj godini Male škole Rock&Off novinarstva!

Čak 12 polaznika u prvoj godini Male škole Rock&Off novinarstva!

Nakon internet radija, platforme Skener te velikog Rock&Off kviza u suradnji s Iskonom, organizatori glazbene nagrade Rock&Off prošlog su mjeseca pokrenuli novi projekt edukacijskog tipa - Malu školu Rock&Off novinarstva.

Radi se o tromjesečnom tipu edukacije koji će se provoditi u ciklusima od prosinca 2019. do veljače 2020. godine, a među brojnim prijavama koje su posljednjih tjedana pristizale odabrano je 12 polaznika!

To su abecednim redom:
Danijela Malenica
David Mandić
Inga Đuđik
Irena Grgić
Katja Jukić
Lorena Farkač
Lorena Skrbinac
Matija Jerković
Petra Miloš
Sara Branilović
Tomi Tomaško
Zvonimir Mijatović

 
Za prvu godinu Male škole, prijavilo se preko 50 kandidata, što je odaziv s kojim smo jako zadovoljni jer pokazuje da je potreba za ovakvom vrstom praktične edukacije potrebna, a da mladih i talentiranih novinara, a i oni koji će to tek postati ima u cijeloj Hrvatskoj. S obzirom na to da je odaziv na školicu bio velik, već sada možemo reći da ćemo s istom nastaviti i iduće godine, pa sve zainteresirane pozivamo da prate našu web stranicu i društvene mreže i nastave pratiti kvalitetnu rock&off glazbu - rekli su organizatori Rock&Off-a.

Polaznici će imati priliku raditi s iskusnim glazbenim novinarima koji će im ujedno biti i mentori, a to su Aleksandar Dragaš, Hrvoje Horvat, Krešimir Blažević i Maja Trstenjak. Gosti predavači su: Luka Kerečin koji će objasniti funkcioniranje glazbe na društvenim mrežama, Martina Validžić koja će objasniti kako funkcionira glazbeno novinarstvo na televiziji te Nina Trumbić koja će napravi isto za radio postaje. Za podcast i funkcioniranje medija zadužen je predavač Neven Kepeski.

Koncept nastave se bazira na upoznavanju s različitim formama glazbenog novinarstva (kritika, recenzija, intervju, vijesti i kolumne) uz praktične zadatke polaznicima od strane mentora, mentoriranje sadržaja tijekom i prije održavanja manifestacije Rock&Off te predavanja gostiju. Ideja projekta je ponuditi mladim novinarima i onima koji bi se htjeli baviti novinarstvom mogućnost suradnje s najkvalitetnijim mentorima iz svijeta glazbe, upoznavanje funkcioniranja samih medija, kontakte s glazbenicima te, kao finalni cilj, profiliranje najboljih među njima i stvaranja mogućnosti da svoj talent ili životni poziv pretvore u karijeru.

Mala škola Rock&Off novinarstva besplatna je za sve polaznike, a sam edukacijski program provodit će Unison - Hrvatski glazbeni savez u partnerstvu s HDS-om, Tvornicom kulture, FPZG-om i Iskonom.

Rock&Off je godišnja glazbena nagrada po izboru stručnog glasačkog tijela, sastavljenog od predstavnika glazbenih portala, novina, televizija i radija raznih hrvatskih medija koji redovito prate i poznaju domaću aktualnu i suvremenu alternativnu, rock, hip-hop i elektronsku scenu. Drugo izdanje nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off održat će se 30. siječnja 2020. u zagrebačkoj Tvornici kulture.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni