Vije-sti

Bugarska Skupština u osječkom Exitu

Bugarska Skupština u osječkom Exitu

Kako jesen počinje, tako počinje i nova koncertna sezona Door Deal-a. Da bi započeli u žestokom tonu, organizatori su spremili pravi mali raritetni dragulj od koncerta. Dobro poznati osječki hardcore bend Bugarska Skupština svira koncert u originalnoj postavi (Bole, Hremba, Čulo i Paulus) – sad i ko zna kad! Ako i to nije dovoljno, može se još i napomenuti kako publika može očekivati pjesme koje nisu svirane godinama, možda i nikad, a skupa ćemo se svi podsjetiti na stare svirke Bugara u Oxygenu i ostalim lokacijama gdje je ova četvorka harala. Ako i to nije dovoljno, bit će i predgrupa i gostiju.

Bugarska Skupština je hc bend iz Osijeka nastao prije 8 godina,iza sebe broji 5 albuma,nekoliko spotova i brojne svirke u okolnim mjestima oko Osijeka,ali i nastupe u Ljubljani,Tuzli i ponekim mjestima u Mađarskoj. Bend se bez obzira na prvi dojam bazira na širenju i zadržavanju moralnosti i zdravog razuma kroz život s naglaskom na urbanizam 90-ih ,ne birajući striktno glazbeni žanr.

Prije nekoliko godina bend je doživio izmjenu članova pa sada djeluje u nešto drugačijem sastavu nego na početku, ali osnivači benda i glavni pokretači tog žrvnja su i dalje prisutni, a ovoga puta i koncertno aktivni.

Bugarska Skupština stoji za divljanje na koncertima,protiv je slikanja istih s telefonima, oni su došli da zabave sebe i vas tvrdim tonovima i imaju jasne poruke i aktivni bas.

Predgrupa će biti vukovarski punk rock bend Borovski Štakori, a datum održavanja koncerta je 24. rujna u podrumu osječkog kluba Exit. Upad: 10 kn.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni