Vije-sti

The National predstavljaju novi singl 'Eucalyptus'

photo: The National, credit: Josh Goleman

The National predstavljaju novi singl 'Eucalyptus'

The National su objavili treću pjesmu s nadolazećeg albuma „First Two Pages of Frankenstein“. 'Eucalyptus' je napet i prodoran, spojen u šarmantnom naletu spontanosti koji okružuje posjet povijesnom kazalištu Capitol, sjeverno od New Yorka u Port Chesteru.

Skladatelj i gitarist benda Bryce Dessner pjesmu je poslao frontmenu Mattu Berningeru toliko davno da je već i zaboravio na nju, ali Berninger je smislio tekst i rekao da ju odsviraju, svega nekoliko sati prije koncerta u Capitol Theatre. “Dvaput smo ju uvježbavali bez da smo ikada imali demo, i odsvirali publici te večeri, a ono što čujete na albumu djelomično je snimljeno tijekom te izvedbe”, kaže. "Ima taj sirov, neposredan osjećaj i imalo je smisla ostaviti grube rubove umjesto da ih pokušavamo usavršiti."

Poput mnogih pjesama na „First Two Pages of Frankenstein“, Berningerov 'Eucalyptus' crpi lirsku inspiraciju iz labirintske teme polomljenih veza. “U cijeloj ploči ima puno gledanja u ponor i pitanja je li veza otišla svojim tijekom”, priča Matt. "'Eucalyptus' govori o paru koji dijeli svoje posjede nakon prekida — kao, 'Što ćemo učiniti s izvorskom vodom koju dobivamo, što će se dogoditi sa svim tim biljkama?' Radi se o svim onim malim stvarima o kojima na kraju moraš razmišljati kad se s nekim toliko spojiš.“

Propulzivna himna raspada koja se gradi i penje visoko i snažno kao bilo koja pjesma u njihovoj diskografiji. Predstavlja zadivljujuću liričnost Matta Berningera s kojom su obožavatelji godinama duboko povezani, što ju je već učinilo koncertnim favoritom. Pjesmu prati službeni videospot kojeg potpisuje režiser Chris Sgroi, a u Long Pondu su ga snimili Sgroi i Mattov brat, redatelj Tom Berninger.

U međuvremenu, prvi singl s novog albuma, 'Tropic Morning News', dosegao je broj 1 na Billboardovoj Adult Alternative Airplay ljestvici, i postao prvom pjesmom The Nationala koja je dosegla taj vrhunac od 2017. Također, na drugom singlu 'New Order T-Shirt', bend se udružio s New Orderom i napravio New Order T-Shirt majice kojima odaju počast kultnom dizajnu albuma manchesterskog benda, a dio prihoda od suradnje svaki bend će dati udruzi po svom izboru. The National x New Order majica dostupna je na https://shop.americanmary.com/. 

Bend je najavio i ekskluzivnu varijantu ploče u neprozirnoj tirkiznoj boji, dostupnu isključivo via Magnolia Record Store.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni