Vije-sti

Britanska hit senzacija Barns Courtney na 11. INmusic

Britanska hit senzacija Barns Courtney na 11. INmusic

Britanski kantautor Barns Courtney novo je ime jedanaestog INmusic festivala! Barnsov specifičan vokal već je zavladao radio postajama, a svakoj novoj pjesmi koju napiše kao da je suđeno da postane hit te će savršeno upotpuniti nadolazeće izdanje INmusic festivala!

ako rođen u Velikoj Britaniji, Barnes je većinu svog djetinjstva proveo u Seatlleu (SAD) prije nego se s 15 godina vratio u rodni Ipswich. Promjena okoline, odnosno preseljenje iz jednog okruženja u drugo, može se jasno čuti u njegovoj eklektičnoj mješavini stilova.Barns je od oba svijeta usvojio ono najbolje zahvaljujući čemu publika ima priliku uživati u njegovim notama koje uspješno mješaju američki blues-rock, hip hop i grunge te naravno britanski melodični indie.
Trenutno najveći hit mladog Barnsa, ''Fire'', pojavio se u filmu ''Burnt'' s Bradleyjem Cooperom, a kritika je složna kad tvrdi da Barns raspolaže s jednim od ponajboljih vokala današnjice, stoga ni ne čudi veliki uspjeh koji je postigao.

Senzibilan i nježan, a istovremeno sklon mračnijem zvuku,Barns je često  uspoređivan s Ed Sheeranom, koji mu je ujedno bio i školski kolega, te ranim Mumford & Sonsima. Prošlog tjedna izdao je dugoočekivani album prvijenac ''Hands'' koji će uskoro predstaviti i uživo na Jarunu!
Barns Courtney nastupit će u terminu predviđenom za bend The Heavy koji je iznenada, iz osobnih razloga, morao otkazati svoj nastup na dijelu europske turneje, između ostalih i nastup na INmusicu #11. Bend se nada da će ipak moći zasvirati na jednom od budućih izdanja festivala, a izjavu menadžmenta benda prenosimo u cijelosti:
''Zbog okolnosti van njihove kontrole, bend The Heavy mora otkazati svoj nastup na INmusic festivalu 21. lipnja. Jako nam je žao što moramo razočarati njihove obožavatelje koji dolaze na ovaj vrhunski festival i nadamo se da će The Heavy moći doći iduće godine.'' 

Za još jedno sjajno izdanje INmusic festivala pobrinut će se Florence + The Machine, PJ Harvey, Gutterdämmerung featuring Henry Rollins, Jake Bugg, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, Django Django, Pennywise, The Coral, Yeasayer, Barns Courtney, Kawasaki 3p, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Orkesta Mendoza, Monoswezi, Shearwater, My Baby, FùGù Mango, The Bambi Molesters, Gustafi, Gretta, Chui, Žen i mnogi drugi!
 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni