Vije-sti

Billie Joan novi singl

Billie Joan novi singl "Little Jimmy" posvetila Bobu Dylanu

Splitska učiteljica i kantautorica Ivana Pezo pod umjetničkim imenom Billie Joan je nakon hvaljenog debi albuma „Barren Land“ iz 2017. pripremila drugi solo album „Selfless“ koji izlazi ovog proljeća.

Na domaćoj glazbenoj sceni prepoznata kao predstavnica novog vala hrvatskih kantautorica gdje uz Irenu Žilić, Ninu Romić, Saru Renar, Mary May čini kvalitativni vrh i prvu ligu izvođačica s izraženim ambicijama proboja na globalnu kantautorsku scenu. 
 
Billie Joan je unplugged punk kantautorica i karika koja nedostaje između nacionalnih varijanti Joan Jett, Joan Baez i Billie Holiday. Lani ste je mogli zapaziti kao dijelom novog vala izvođačica u sklopu projekta 
#femmenouvelle gdje je uz Idu Prester, Niku Turković, Ninu Bajsić i druge glazbenice predstavljena kao jedna od najinteresantnijih domaćih kantautorica. „Little Jimmy je po splitski Mali Šime. Osobu opisanu u spotu, naći ćete u svakom kutku zemlje, iskorištenu i zaboravljenu, samo se malo potrudite i držite oči širom zatvorene, kao što to uvijek radite.“ - rekla je Ivana o novom singlu.
U novom je video spotu za singl „Little Jimmy“ odala otvoreni tribute legendarnom Bob Dylanu i jednom od prvih video spotova u povijesti rock glazbe „Subterranean Homesick Blues“.

Po objavi novog albuma, ovisno o popuštanju pandemijske situacije, album će promovirati uživo diljem RH, u organizaciji matične koncertne agencije A1 Booking Agency.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni