Vije-sti

Big Strip Gorilla predgrupa Jonathanu u Tvornici + nominacija za Porin

Big Strip Gorilla predgrupa Jonathanu u Tvornici + nominacija za Porin

Mladi indie-rock bend Big Strip Gorila nastupit će prije riječke petorke Jonathan u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu, 28. veljače. Ususret koncertu Jonathanu stiže nominacija za nagradu Porin u kategoriji Novi izvođač godine.


Photo by Filip Bušić

Big Strip Gorila na domaćoj glazbenoj sceni stvaraju od 2011. godine, a ovaj energični indie-rock bend iz Zagreba svoju glazbu opisuje kao zoo-rock. Jezgru postave čine Marko Jankek (vokal, ritam gitara), Mate Palestrina Mazić (solo gitara, prateći vokal), Mateo Patekar (bubnjevi) i Tomislav Čanković (bas gitara), a orijentiraju se na moderni rock zvuk. Bend je svoju dosadašnju glazbenu povijest obilježio mnoštvom koncerata, uključujući banjalučki Jelen Demofest, Terraneo, Ferragosto Jam festival, Mars Moon, Muf i međunarodni Emergenza festival. Nakon kratkog EP-ja prvijenca "U stilu tebe", 2013. Big Strip Gorila izdaje pjesmu „Negacija savršene priče“ objavljenu na prvoj hrvatskoj indie-kompilaciji "Tragovi" u izdanju Croatia Recordsa. Godinu nakon toga izlazi singl i prateći spot za pjesmu "Dresden", a oba uratka će se naći na drugom EP-u na kojem grupa trenutno radi.

Riječka indie rock petorka Jonathan vraća se u Tvornicu kulture, ovoga puta na veliki samostalni koncert u Velikom pogonu. Bit će to odlična rekapitulacija prošle, iznimno uspješne godine u kojoj se debitantski album "Bliss" našao na vrhovima gotovo svih top ljestvica najboljih domaćih izdanja za 2014., a ujedno i prilika za čuti novi materijal koji će se uskoro naći u eteru. Kao potvrda velikom uspjehu dolazi i friška nominacija za nagradu Porin u kategoriji Najbolji mladi izvođač, što pokazuje da su Jonathan među najkvalitetnijim i najzapaženijim novitetima na sceni.

Neumorni Jonathan trenutno rade na maxi singlu koji bi uskoro trebao ugledati svjetlo dana, a u želji da ga promoviraju novim videom pokrenuli su kampanju za prikupljanje sredstava za snimanje spota. Bit će to treći video nakon aktualnog za "Pictures" kojim se u slojevitoj priči stavljaju emocije benda u prvi plan.

Njihova kombinacija indiea, rocka, te post punka često je uspoređivana s velikanima rocka, a na tragu dobrog glasa koji Jonathan prati od početaka, zagrebački koncert bit će prilika za pokazati da upravo na nastupima uživo pokazuju najveću snagu i energiju.

Ulaznice za Tvornicu

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 30 kn. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 40 kn.

 Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr

 Zagrebački koncert organizira Tvornica kulture.

Jonathan su LAA band.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni