Vije-sti

Berlinski majstor soulful zvuka Markus Tone sutra u Aquariusu

Berlinski majstor soulful zvuka Markus Tone sutra u Aquariusu

Novo izdanje programa Cycle na rasporedu je ovog petka, 29. studenog, u zagrebačkom Aquariusu, a ovoga puta u gostima je Markus Tone, berlinski majstor soulful zvuka, kao i domaći Antonio Zuza, uz rezidente Jana Kinčla i Matiju Duića.

Od početaka u hip hop, soul i jazz žanrovima do trenutne pozicije jednog od ključnih ljudi organske i soulful strane house/techno glazbe u Berlinu, Markus Tone je od 90-ih gradio ugled DJ-a koji podjednako voli i razumije plesni podij. Osim što radi ozbiljne krugove po DJ pultovima berlinskih klubova, glavna je osoba međunarodno cijenjenog party serijala Wedding Soul, a blisko surađuje s Jazzanova ekipom i njihovim labelom Sonar Kollektiv, sjajnim XJAZZ festivalom, klubom Gretchen i brojnim organizacijama koje dijele strast prema soulful zvuku.

Drugi gost je Antonio Zuza, zagrebački house i disco DJ koji je kao suvlasnik Imogen Recordings etikete zaslužan za više od deset izdanja legendarnih artista kao što su The Brand New Heavies, Ron Trent, Darshan Jesrani (Metro Area), Robert Owens ili Kai Alce. Osim odličnih ploča, Imogen ekipa stoji iza nekih od najluđih house događaja u Zagrebu.

Rezidenti Jan Kinčl i Matija Duić zatvorit će Cycle program s B2B setom, što je zaštitni znak cijelog programa, inspiriranog intimnim klupskim doživljajem i glazbom koja živi u žanrovima afroameričkog nasljeđa - disca, housea, Detroit techna i svih nijansi između.

 

Ulaznice su 50 kuna i dostupne na blagajni kluba.

 

 

• Markus Tone (Beat Kollektiv, Wedding Soul, Berlin)

www.soundcloud.com/markustone

 

• Antonio Zuza (Imogen Recordings)

www.soundcloud.com/antoniozuza

 

• Jan Kinčl (CYCLE, Jan Kinčl & Regis Kattie)

www.soundcloud.com/jankinclzero

 

• Matija Duić (CYCLE, Adriatic Social Club)

www.soundcloud.com/matijad

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni