Vije-sti

Bend Crni dani CERN-a predstavlja novi album i spot

Bend Crni dani CERN-a predstavlja novi album i spot

Bend Crni dani CERN-a iz Lukavca, BiH, ima novi spot i singl "Krila" koja govori o želji za metaforičkim krilima i oslobađanju od ovozemaljskih okova.

je sniman na lokacijama u okolini Lukavca, a produkciju, snimanje i montažu potpisuju gitaristi benda Rijad Šišić i Nermin Omerović. 

Pjesma "Krila" se nalazi na novom albumu "Prazninama" koji je bend izdao za izdavačku kuću Muzička produkcija BHRT.  Album "Prazninama"  je sastavljen od 10 pjesama koje čine spoj različitih generacijskih uticaja i muzičkih izražaja članova benda.

„Prazninama“ je sniman u studijma Pogon Tuzla, Muzički centar Pavarotti Mostar i studio Muzičke produkcije BHRT Sarajevo, a muzički producenti su Dražen Mulaosmanović i Adnan Mušanović. 

Tekstove, muziku i aranžmane potpisuju Crni dani CERN-a u sastavu Rijad Šišić, Samir Zahirović, Edin Kozarević, Semir Gosić, Nermin Omerović i Ninoslav Rikert, dok su artwork i design omota i bookleta za CD radili Rijad Šišić, Nermin Omerović i Dražen Mulaosmanović.

Bend je pred kraj snimanja albuma doživio veliki gubitak:

"Podsjećamo da smo u završnoj fazi finaliziranja albuma tragično izgubili našeg Rijada, čiji će duh i djelo vječno biti dio nas."

Album „Prazninama“ će uskoro biti dostupan na prodajnim mjestima MP BHRT kao i na online servisima. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na Facebook stranicu Crni dani CERN-a.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni