Vije-sti

Bend 058 odlučio se na „Rulet“ s novom pjevačicom

Bend 058 odlučio se na „Rulet“ s novom pjevačicom

Splitski americana bend 058, nakon dvije godine rada, odlučio se za osvježenje. Riječ je o novoj pjevačici, Jeleni Rade, koja je svojim glasom unijela novi šarm u glazbeni izričaj benda.

Jelena je do sada bila poznata ponajviše poklonicima jazza, swinga i fada, a od sada će u njezinu karakterističnom vokalu moći uživati svi koji vole i prate bend 058. Jelena je donijela osvježenje koje nam je trebalo! Impresionirani smo njezinom bojom glasa i vokalnim sposobnostima, a vjerujemo da će jednaku reakciju imati svi kad je čuju u pjesmi Rulet, koju izvodi bez pratećih vokala i uz minimalistički aranžman -  otkriva nam osnivač, gitarist i skladatelj benda, Branko Mamut. Branko je u pjesmi „Rulet“ zaslužan za glazbu, stihove potpisuje Mara Jurčević, a aranžman Ivan Cinotti. Pjesma je snimljena u Extra Music Studiju u Kaštel Štafiliću.

Pjesmu prati šaljivi video spot koji je osmislio i režirao Jakša Matošić, dok je za snimanje, montažu i postprodukciju zaslužan Dado Deva Marušić.

 

 

Bend iza sebe ima album prvijenac "Žice od sna", s kojeg se ističu pjesme poput „Lutke“, "Ljeto", "Kiša", "Čudo", "Bijeg" i naslovna "Žice od sna". Pjesmom „Rulet“ bend 058 najavljuju rad na novom albumu.

Potvrda njihovom radu stigla je u vidu nagrade za najorginalniju glazbu na festivalu Texas Country Music Awards.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni