Vije-sti

Beba s naslovnice albuma

Beba s naslovnice albuma "Nevermind" tuži Nirvanu

Spencer Eden tuži bend zbog seksualnog iskorištavanja djeteta u komercijalne svrhe.

Spencer Eden koji se prije trideset godina pojavio na naslovnici Nirvaninog kultnog albuma "Nevermind" tuži bend i suradnike zbog seksualnog iskorištavanja djeteta u komercijalne svrhe.

Spencer koji je 1991. godine kao beba od četiri mjeseca fotografiran gol u bazenu tvrdi da mu je legendarna fotografija nanijela cjeloživotne posljedice. Spencer optužuje bend da ga nije zaštitio od seksualnog iskorištavanja te da iako su obećali prekriti njegove genitalije naljepnicom, to nisu učinili te su ga tako izložili riziku. Također Spencer u tužbi navodi da njegovi roditelji nikada nisu dali dozvolu za distribuiranje fotografija, a pogotovo onoga što u tužbi karakteriziraju kao dječju pornografiju, a tvrdi i da nikada nije dobio nikakvu naknadu nakon ogromnog komercijalnog uspjeha albuma.

Prema sudskim dokumentima koje je objavio Pitchfork, Spencer je uz Krista Novoselica, Davea Grohla i nasljednike Kurta Cobaina tužio i autora fotografije Kirka Weddlea, dizajnera Roberta Fishera i diskografske kuće koje su album distribuirale uključujući Universal Music i Geffen Records, a i Nirvaninog bubnjara Chada Channinga koji je bio član benda od 1988. do 1990. godine. Od tuženih Spencer traži po 150 000 američkih dolara.

Članovi benda i ostali tuženi još se nisu javno očitovali o tužbi. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni