Vije-sti

Beach Slang, Petal i ESC Life u Močvari

Beach Slang, Petal i ESC Life u Močvari

U srijedu, 10.veljače, u zagrebaćku Močvaru stižu hvaljeni Beach Slang (Philadelphia, SAD), uz koje će nastupiti Petal (Scranton, SAD) te hvaljena domaća ekipa ESC Life. Upad je 40 kn na dan koncerta, a vrata kluba otvaraju se u 21 sat.

Beach Slang (Philadelphia, SAD)
Nakon što smo nedavno održanih odličnih nastupa grupa Sheer Mag i Hop Along, u Močvaru u goste stiže i treći izuzetno hvaljen bend iz Philadelphije – Beach Slang.
Priča o Beach Slangu započela je krajem 2013., kad je Jamex Alex Snyder, vječni mladić na pragu petog desetljeća života i nekadašnji član kultne pop punk grupe Weston, na probu u prijateljev podrum donio par pjesama koje je napisao, a ostalo je povijest. Doslovno.

Naime, tko god da je u posljednje vrijeme pratio glazbene medije, nije mogao ne naići barem na spomen grupe Beach Slang – zaista, rijetko koji relativno nov bend dobiva toliko medijske hvale i ima toliko posvećenih fanova koji tetoviraju njihove stihove, no ovi momci to apsolutno zaslužuju. Teško je odrediti zašto je toliko ljudi zavoljelo Beach Slang, no slutimo da je razlog taj što James Alex zaista zna napisati pjesmu u čijim se iskrenim stihovima mnogi od nas mogu pronaći, a činjenica da pri tome odaje jasnu počast svojim najvećim uzorima, Replacementsima i Jawbreakeru, definitivno ne škodi. Štoviše, odvažno ćemo ustvrditi da će se za 20 godina o Beach Slangu govoriti s jednakim poštovanjem koje danas pridajemo njihovim gore spomenutim uzorima!

U prilog ovim tvrdnjama svjedoče dva briljantna EP-ja, "Cheap Thrills On A Dead End Street" i "Who Would Ever Want Anything So Broken?" te nedavno izdan LP, "The Things We Do To Find People Who Feel Like Us", koji je objavio Polyvinyl Records, dom izvođača poput Of Montreal, Xiu Xiu, Japandroids, Braid i inih.

Petal (Scranton, SAD)
Indie rock projekt Kiley Lotz, koja je još 2013. privukla pažnju EP-jem "Scout", a 2015. pobrala lovorike odličnim LP-jem "Shame". Kako Petal nema stalnu postavu, album je snimljen uz pomoć Brianne Collins i Bena Walsha iz Tigers Jaw te objavljen od strane Run For Cover Records, a iako inače nastupaju kao bend, Kiley će ovom zgodom izvesti akustični solo set.
Ukoliko volite Pedro The Lion i Death Cab For Cutie, budite sigurni da će vam se Petal poprilično svidjeti!

ESC Life (Zagreb)
Zagrebački rock/billiard wave kvartet o kojem se manje-više sve zna, ali nije zgorega ponoviti da se radi o sjajnom sastavu pod utjecajem brojnih drugih sjajnih sastava iz protekla tri desetljeća, od Hüsker Dü, preko Pixiesa i Dinosaur Jr. do Superchunka.

Osim što su snimili odličan debitantski album, nazvali ga "Access All Areas" i izdali za lokalni PDV Records, za njima su gomila lokalnih koncerata, nedavna europska turneja te europska turneja u kojoj su bili prateći bend Grantu Hartu iz gorespomenutih Hüsker Dü.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni