Vije-sti

Bad Manners u Močvari

Bad Manners u Močvari

U Četvrtak, 19.ožujka, klub Močvara ugostiti će ska legende Bad Manners predvođene Busterom Bloodvesselom, koji će zagrebačkoj publici pokazati zašto su već 35 godina aktivni na sceni.

Postoje bendovi koji su toliko legendarni da ih nije potrebno posebno predstavljati. Ska institucija Bad Manners jedan je njih. Osnovani 1976. u Londonu, prvi album Ska ‘N’ B izdaju 1980, na vrhuncu drugog ska vala i odmah po popularnosti staju rame uz rame s bendovima s 2 Tone Records. No za razliku od njih, Bad Manners se u svojim pjesmama ne bave previše politikom i društvenim nepravdama, već su od početka posvećeni prvenstveno zabavnoj komponenti glazbe. Bend postaje poznat kao razulareni galopirajući ska tulum, a njihovi hitovi kao što su Ne-Ne Na-Na Na-Na Nu-Nu, Lip Up Fatty ili Lorraine svima znani klasici žanra.

Kroz godine nepristojnog ponašanja nekoliko se puta razilaze i ponovo okupljaju, izdajući 9 albuma i nebrojeno kompilacija, a legendarniji čak i od samog benda njegov je frontman i jedini stalni član, Buster Bloodvessel. Debeli nevaljalalac Buster poznat je po svojim raznolikim ispadima i ekstravagantnim potezima, kao što su pokazivanje gole guzice na televiziji, otvaranje hotela prilagođenog debelim ljudima Fatty Towers (s velikim krevetima i još većim obrocima), kao i operacije kojom je nakon zdravstvenih neprilika 2004. smanjio svoju težinu sa 196 na 82 kilograma. Kako god, Bustera ništa nije uspjelo usporiti, pa je tako njegov okrugli lik ćelave glave i ogromnog isplaženog jezika zadnjih 35 godina postao jedan od autentičnih simbola engleske pop-kulture, jednako prepoznatljiv kao što su primjerice Del & Rodney ili Fish & Chips.

Uz Bad Manners za dobru atmosferu pobrinut će se Skatanico SS sa neobuzdanom ska zabavom uz klasike prvog, drugog, trećeg, četvrtog i petog ska vala. Na playlisti će se naći Mighty Mighty Bosstones, The Selecter, Rancid, Inspecter 7, Ringišpil, Kontraritam, The Ska Vengers, Kortatu, The Clash, P.A.I.N, 4 Skins, Desmond Dekker, Skatalites, Scrapyno Respect, Voodoo Glow Skulls, Operation Ivy, Hepcat, The Slackers, 8°6 Crew, Statuto, Go Jimmy Go, Liberator, Madness, Spook & The Guay, Ska-P,…

Ulaznice u pretprodaji: 60 kn, na dan događanja na blagajni kluba: 80 kn

Ulaznice u pretprodaji potražite na sljedećim lokacijama:
Klub Močvara, Trnjanski nasip bb
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13

 

www.mochvara.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni