Vije-sti

B# Band predstavlja videospot za

B# Band predstavlja videospot za "Help Me Please"

Zagrebački sastav B# Band predstavlja videospot debitantskog singla "Help Me Please".

Riječ je o ritmičnoj pjesmi virtuozne gitare, gromovitog vokala i razarajuće ritam sekcije, a sve to je produkcijski upakirano u čvrsti zvuk modernog blues rocka. Energičan spot je režirao Igor Ferderber, a prikazuje članove benda u sviračkom blues zanosu.

Spot je snimljen u upečatljivom prostoru proizvodne hale iz realnog života, a nastao je maksimalnim angažmanom svih članova banda, koji su pod dirigentskom palicom iskusnog majstora Ferde, svojski odradili zahtjevne uloge. Uz svesrdnu podršku backstage-a, samo snimanje spota pretvorilo se u uzbudljivu i jedinstvenu avanturu rađanja video prvijenca. Prvi singl i pripadajući spot su dobar i poticajan uvod u proces snimanja cijelog albuma, čiji izlazak se očekuje početkom slijedeće godine.
Pjesma je nastala prilikom uživanja u skladu prirode te vječnoj borbi mora i stijena na obalama Jadrana, a umirujući zvukovi su donijeli riječi same od sebe - riječi koje govore o životnom putu svakog čovjeka i njegovoj potrebi za sigurnošću. Tekst je napisao Ivica Bakula, autor glazbe je Nenad Mađerić, aranžman je napravio cijeli bend, a za glazbenu produkciju je zaslužan perspektivni producent Antonino Šimić iz zagrebačkog Greenwood studija.

B# Band je autorski blues rock sastav formiran u siječnju 2015. godine od iskusnih zagrebačkih glazbenika (Nenad Mađerić - gitara, Ivica Bakula - glas / gitara, Hrvoje Kaučić - bas i Darko Andročec - bubanj), koji više od dvadeset godina sviraju različite glazbene pravce - blues, rock, jazz, fusion... Surađivali su s poznatim imenima blues i rock scene, poput Kreše Oremuša, Branka Požgajca (Drugi način) te Yogi Lonicha (Chris Cornell band), a pozornost ljubitelja bluesa su privukli pobjedom na zagrebačkom regionalnom finalu "7th Croatian Blues Challenge-a".

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni