Vije-sti

Avant rock koncert u velikom dvorištu Močvare!

Avant rock koncert u velikom dvorištu Močvare!

Nakon dugo vremena u Močvaru se vraćaju legende mađarske i europske psihodelične scene Trottel, ovoga puta sa svojim novim projektom pod nazivom Trottel A TalayapA Project.

Bend ima čitav niz poveznica s domaćom scenom - njihov "spiritus movens" Tamás Rupaszov vodi istoimenu diskografsku kuću Trottel Records koja je svojedobno u suradnji s Kekere Aquarium izdala kazetnu kompilaciju aktualnih mađarskih i hrvatskih bendova "Jelačić vs. Hedervary", baš kao i solo album Dunje Knebl "Muraközi Horvát Népdalok". Energija koju Tamás ulaže u diskografsku djelatnost očituje se i u nastupima te glazbi njegovog matičnog benda u čijoj svirci će zasigurno uživati svi koji vole europsku avangradnu scenu, jer vas očekuje dinamičan nastup i pravo psihodelično zvučno istraživanje na tragu kraut rocka i progresivne eletronike.

Jedan od trenutno najzanimljivijih bendova iz susjedstva sastavljen je od veterana slovenske nezavisne scene, bivših ili sadašnjih članova brojnih zanimljivih bendova je Svojat (Žoambo Žoet Workestrao, Borghesia, Horda grdih, Strahuljarji, Oholo, Olfamoštvo, Volk in 7. kozliček…). Album prvijenac prepun sjajnih post-punk no-wave i avant-rock slatkiša izdao je Radio Študent neposredno pred pandemiju pa su se tek sada ozbiljno zalaufali u njegove koncertne promocije.

Evo odlične prilike da poslušate dva sjajna koncerta u jednoj večeri i maštate o tome kako bi fantastično izgledala i zvučala austro-ugarska avangardna rock scena da nije bilo ratova u posljednjih stotinjak godina!

 

PETAK 23.07 • POČETAK 20:00 • UPAD 40/50 KN
Pretprodaja ulaznica: entrio.hr i prodajna mjesta Entria

Lokacija: veliko dvorište Močvare i Pogona Jedinstvo


Covid putovnice nisu potrebne. Koncert nije sjedećeg tipa.
Zbog epidemioloških mjera vodi se pisana evidencija posjetitelja pa se mole posjetitelji da dođu prije početka koncerta kako bi izbjegli gužvu na ulazu i kako ne bi zakasnili na početak koncerta.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni