Vije-sti

Auguste predstavile proljetni videosingl -

Auguste predstavile proljetni videosingl - "Trebam malo"

Nakon zamijećenih singlova "Ruke" i "Prosinac", skupina Auguste predstavlja potpuno novi singl, naziva "Trebam malo", kojim se nastavlja najavljivanje, ali i predstavljanje zvuka, novog studijskog izdanja!

"Nova serija snimanja albuma u studiju donijela je jako zanimljive stvari. Dečki su se jako zaigrali sa stvaranjem novih zvukova i to se zaista osjeti u ovoj pjesmi. Na klavijaturama nam se pridružio Mihael Kurjančić što je uvelike pridonijelo novom Auguste zvuku. Pjesma "Trebam malo" čist je i snažan doživljaj i osjećaj stvarnosti. Govorimo o odmaku od ustaljenog načina života u koji se upada posve bezazleno, o potrebi za novim i osvještavanjem sebe kao osobe." - Auguste

Novi singl "Trebam malo" autorski potpisuju Gordana Marković te Ivana Lulić, produkciju pjesme je radio Tomislav Franjo Šušak.

Prateći videospot novog singla djelo je redateljice Marcelle Zanki, zaslužne i za sanjiv spot singla "Ruke", kojim su Auguste započele uspješnu suradnju s diskografskom kućom Universal Music Hrvatska. U glavnoj ulozi u spotu našao se talentirani glumac Marko Petrić, montažom se bavila Irena Fabri dok je za snimanje bila zaslužna Kreativna agencija - Milan Latković i Duje Kundić.

"Nakon već uspješne suradnje na prijašnjem spotu, cure su mi opet poslale demo snimku sljedećeg hita, i sjećam se da me pjesma dovela do suza. Pronašla sam se u tom trenutku u njoj, a vjerujem da će i svi. Tema spota je naravno metaforična, pomalo apokaliptična, ali prati emociju i riječi pjesme jer svi nekad dođemo do momenta kad trebamo malo vremena za sebe, izmoreni od života, kad nam je potreban bijeg od očekivanja, negdje jako, jako daleko, gdje smo skoro pa goli, ali slobodni u svakom smislu te riječi." – Marcella Zanki

Svoje dojmove suradnje s Augustama i timom, glavni protagonist videospota Marko Petrić opisuje riječima – "To je bila ljubav na prvo slušanje. Prve asocijacije vezane za pjesmu savršeno su se poklapale sa Marcellinom vizijom spota. Zanimljiv mi je način na koji smo pokušali prenijeti emociju pjesme kroz kontekst vizualnog medija. Nevjerojatno lijepa priroda u kojoj smo snimali daje možda glavnu notu koja podcrtava energiju pjesme. Prva pomisao kada čujem Auguste mi je ljeto, toplina, i onda se to savršeno uklapa s pjesmom "Trebam malo" jer svi trebamo malo topline i ljeta Raditi s Augustama, Marcellom, Dujom i Milanom bio je zaista užitak i nadam se da je ovo prva od mnogih budućih suradnji."

U 2017. godini talentirane kantautorice Gordana i Ivana obilježit će 5 godina postojanja skupine Auguste te stvaranja glazbe. Tim povodom Auguste će održati koncertni nastup u zagrebačkom klubu KSET, 21. travnja, gdje će publika imati prilike čuti novi singl "Trebam malo" po prvi put uživo odsviran s pratećim bendom.

Auguste iza sebe imaju jedan studijski album, naslova "Sve što je nekada bilo važno", objavljen sredinom listopada 2015. godine, a koji je nastao u produkciji Tomislava Franje Šuška, producenta odgovornog i za novi singl "Trebam malo". Njihov je rad prepoznat i od strane struke, pa su tako na prošlogodišnjoj dodjeli nagrade Porin bile nominirane u kategoriji Novi izvođač godine.

Djevojke kao duo zajednički djeluju od 2012. godine, a nakon niza raznih projekata i suradnji, započinju stvarati autorski materijal te biraju naziv Auguste – inspiriran Louisom Armstrongom i njegovom pjesmom "What a Wonderful World", napisanom 16. kolovoza (August) 1967., a koja im je prilikom prve izvedbe zazvučala kao glazba kakvu su i same htjele stvarati – jednostavna, zvučna, pamtljiva, ozbiljna…

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni